Eli nejí poslední dobou (pár měsíců) ovoce, se zeleninou to je o něco lepší, ale například osmahlou cuketu nesní. Tak se zkouším vydat směrem “zelenina nesmí být v jídle vidět”. A na to je tento převážně zeleninový pokrm výborný. A Eli dokonce chutnal! A co víc – Vláďovi také 🙂 Čerpala jsem z knížky Jarmily Mandžukové: Výživa dětí chutně, pestře, moderně. Přijde mi, že obecně dává všude sůl, což buď nedám, nebo dám jen trochu (když nepočítám moc s tím, že to Eli bude jíst a chci, aby to alespoň Vláďovi chutnalo; já sním vše)-
Ingredience:
500 g cukety (já použila skoro kilo), 100 g trvdého sýra, 100 g šunky, 3 vejce, 3 lžíce oleje, 1 cibule (neměli jsme, tak jsem dala mrkev), 3 stroužky česneku (na loupání česneku nemám čas, používám sušený), asi 5 lžic mouky, 1 prášek do pečiva, směs koření do mletého masa, sůl, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáčku.
Postup:
Omytou, případně oloupanou cuketu spolu s tvrdým sýrem nahrubo nastrouháme a přidáme nudličky šunky. Vmícháme vejce, olej, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do pekáče. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do růžova.