Easy phrases – zázračná výuka jazyků

Je to již tak rok, co jsem se nechala nalákat na prý úžasnou výukovou metodu (italštiny). „Easy phrases“ – nebylo nikde moc dobře popsané, ale tu akční cenu jsem byla ochotná risknout a třeba se fakt naučím italsky. Možná to někomu funguje. Mě ale Duolingo (zadarmo) přijde mnohem lepší a účinější. Navíc jsem za tu uvedenou cenu dostala jen jednu úroveň, ale co jsem mohla čekat.Takže jsem to po úvodním ozkoušení nechala rok ležet ladem.
Jedna část výuky je přiřazování obrázků. Dostanete vždy 4 obrázky a máte ho (bez předešlých znalostí) přiřadit k uvedenému slovu. U jednoduchých slov jako třeba „jablko“, to je v pohodě, ale třeba u záporného slovíčka „no“ musíte zvolit symbol jako pro zákaz vjezdu (prostě takový červený kříž v červeném kruhu) a pro „secondo“ (což bych jako začátečník řekla, pomocí slovníku, že je „druhý“) musím vybrat notový zápis. Jako začátečník taky jistě budu potřebovat slovíčko „lakomý“ (přiřaďte ho ke správnému obrázku!).
Druhá část kurzu jsou kartičky. Na kartičce se vám ukáže slovo a vy si ji můžete otočit a tam vidíte překlad. Pak máte zakliknout, jestli jste to věděli, nevěděli, nebo si nebyli jistí. Takže bez předchozí znalosti italštiny asi těžko budete znát slovíčka jako „úschovna zavazadel“.
Třeba až to všechno projdu nakonec v tom najdu zalíbení a něco mi to dá, ale nepředpokládám, že by to byla nějaká jó zábava. Prostě jen biflování slovíček, což jistě je u nového jazyka důležité, ale například Duolingo to má alespoň rozdělené podle různých kategorií a jde se od nejjednoduššího k nejtěžšímu.
http://easy-phrases.com/LandingPage/
Na internetu je podvodných stránek k výuce jazyků více: simple words, fast phrases, quick speak, atd.
Tohle tedy není vyloženě podvod, ale zázračného na tom není nic 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *