Zugerberg “Zugiblubbi” Theme Trail

Opět inspirace ze stránek Swiss Family fun (mají tady prostě opravdu dobré tipy na výlety). Vláďa vybral tento výlet, kdy jsme si autem vyjeli k horní stanice Zugerberg-bahn (925 m n.m.) a odtud sledovali Zugiblubbi dětský okruh „honba za pokladem“.

Na trati bylo 9 zastavení s příběhem pro děti, kterak trpaslíci hledali ukradené diamanty. Na některých zastávkách byla navíc skrytá písmena, která museli děti najít a zanést do soutěžní kartičky (doporučuji vytisknout doma, my na místě získali poslední výtisk). Tu pak mohli na konci odevzdat a čekat na slosování. Cestou jsme si dali oběd na pěkném lesním hřišti (zde). Jeden úsek vedl dost přes kořeny, ale měl i objízdnou trasu pro kočárky (měli jsme s sebou pro Matyho golfky a zvládly to). Nechyběla Barfussweg, tedy cestička pro bosé nohy, kdy si naše uťapané plosky mohly odpočinout na šiškách a kamenech. Celá trasa měřila cca 5 km, když k tomu ještě připočteme cestu k autu, tak cca 7 km. A zabralo nám to bezmála 6 h. Takže k autu jsme došli v šest večer a před sebou jsme ještě měli skoro hodinovou cestu domů. Holt pomalé ranní starty 🙂

Po celou dobu jsme měli krásné výhledy (azuro) na Rigi Kulm a Pilatus.

A na zastavení číslo 4 je „Nuggitresor„! Když chcete, aby se vaše dítě zbavilo dudlíka, ale ono nechce, tak tato metoda by se mu mohla líbit – dát si ho do tresoru k Zugiblubbimu. Je to zatím i na Švýcarsko rarita.

Fotky z dneška zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *