Hledáme německou konverzaci pro Eli

(prosinec 2019, po třídních schůzkách)

Hledáme někoho na německou konverzaci pro Elišku (té je teď 6,5 roku, ideálně u nás v Dolních Chabrech, 1-2 týdně, 1-2 h). Může to být student či důchodce, rodilý i nerodilý mluvčí. Někdo nějaké tipy? Samozřejmě bych byla raději za známého známého 🙂 než když bych to musela řešit přes nějakou jazykovou školu. Půjde vlastně jen o hraní si v němčině, běžná komunikace, rozšiřování slovní zásoby, případně domácí úkoly.

17.12.2019

Po cca měsíci hledání a stále nic. Na Hlídačkách mám zatím tři záporné odpovědi z 6 poslaných dotazů. Dále mě zaujaly Babičky na hlídání a Hlídací babička – tam to vypadalo nadějně, ale psali, že jejich babičky německy neumí a že doučování nedělají. A to jsem se radovala, že u tří profilů bylo uvedeno, že německy umí a jedna je dokonce učitelkou němčiny. Tak nevím, jestli své „babičky“ tak špatně znají, nebo nám tuto možnost prostě nechtějí nabídnout.

Dále jsem využila FB skupinu Deutsch sprechende in Prag, kde se mi jedna paní ozvala, ale její cenu 600 Kč/h jsme úplně nerozdýchali. Nechápejte mě špatně, kdyby to bylo pro mě třeba jako příprava na zkoušku, tak budiž, ale platit někomu 600 Kč/h za to, že bude předčítat pohádky, to úplně ne.

Narazila jsem nakonec na pár němčin pro děti, ve skupince by možná byla Eli raději, než s vlastním učitelem, i když kdo ví. Takže například Centrum Voříšek má kurzy němčiny (Kikus Deutsch) pro děti 4-7 let, ale je až na Praze 10. Výhoda je, že nám tam jede přímý autobus 🙂

Ideálně bych si představovala něco jako Sololang. Ale ta jejich cena přes 600 Kč/1,5 h … navíc na Smíchově 🙁

Následně Škola němčiny v Praze Na Příkopě. Cena není uvedena, páč je to individuální. Kurzy otevírají od 4 dětí ve skupině, od 7 let.

Březen 2020

Přes Hlídačky.cz se nám podařilo domluvit Kristýnu, která k nám bude docházet a s Eli si „hrát“ v němčině, Maty se k nim někdy občas přidá.

A zároveň jsme přes BabičkyNaHlídání domluvili slečnu Leonu, která také dojížděla k nám. Nevýhodou bylo, že obě slečny mohly pouze v pondělí, takže to měla Eli takové intenzivní.

Duben 2020

Další změna, koronavirus. Naše doučovací slečny nemohou docházet na němčinu. Děti byly doma na domácí výuce a škola sama přišla s tím, že pro zájemce je možné dojednat studenta z pedagogické fakulty na online konverzaci. Tak jsme si hned podali žádost a do 14 dní už měla Eli online konverzaci přes Zoom. Měli jsme to nastavené 2x týdně 30 minut. Cože tak hezky rychle uteče. A přes ten Zoom to Eli má i interaktivní, hrají pexeso, hangmana, různé popisy obrázků, apod. I Eli se na němčinu těší.

Červenec 2020

V létě neprobíhá němčina tak často, musíme se přizpůsobit časovým možnostem Eli i paní učitelky (jo, je jí 22 let, takže Eli vážně sedla), ale doufám, že od září bude Eli pokračovat pravidelně. A cenově – 150 Kč/30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *