Kolik stojí dovolená?

Plánujeme další dovolenou – zimní. Loňský rok jsme se kvůli stěhování drželi zkrátka a stihli jsme jen zimní dovču v Rakousku. Naopak rok předtím (2018) jsem rozplánovala velkolepě a byli jsme v zimě v Rakousku, v létě na Seči a na podzim na Kypru (užít si trochu tepla). A právě v roce 2018 jsem začala sledovat, na kolik nás taková dovča vyjde. Byl to vlastně první rok, kdy jsme jeli jako čtyřčlenná rodina, předtím jsme nikam moc nejezdili, protože s úplně malými dětmi to je spíš otrava, než dovolená. Tady se mnou klidně můžete polemizovat, ale létat někam s dvouletým prckem je otrava, do restaurace se s ním pořádně nedá a stejně si z toho nic nepamatuje.

Obě Rakouské dovolené (ubytování v apartmánu, vlastní vaření, lyžařský kurz pro jedno dítě, doprava autem, 6 nocí) vyšla v průměru 10 500 Kč na osobu. Ještě o něco levnější byla letní na Seči, která i se dvěma jazykovými kurzy, plnou penzí, ale spartánským ubytováním v chatce (7 dní), vyšla průměrně na cca 8 tis. Kč. Nejdráže vyšel Kypr, ale pobyt tam byl také o něco delší (10 dní) a hlavně se tam letělo letadlem. Ubytováni jsme byli v parádní vile se třemi ložnicemi (byli s námi oboje prarodiče), velkým obývákem s kuchyní a přístupem do bazénu pro daný rezort. Zde nás to vyšlo průměrně na 18,5 tis. Kč.


Takže máme pro letošní dovolené jakýsi benchmark :-). Vzhledem k tomu, že do Rakouska to je z Prahy výrazně dál, než z Curychu, a ceny jsou takhle měsíc před dovolenou již jen vysoké, zůstaneme v Čechách. Takže by to nemuselo moc provětrat peněženku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *