Nej nej věci 2

Od mého posledního článku na toto téma uběhly již dva roky, tak je na čase vztvořit nový seznam. Navíc máme v této covidové době myslet pozitně a ne jen nadávat. Takže (postupně budu doplňovat):

  • Protiskluzová podložka (značka Orion). Tohle je naprosto naprosto nejlepší, co jsem si za poslední dobu do kuchyně pořídila. Nepředčí to ani drahé antibakteriální prkýnko s pravítkem od Tescomy 🙂 Tuto podložku používám pod prkýnka, která mi až do teď při krájení klouzala po pracovní lince. Teď už je pryč ta doba, kdy jsem při krájení musela držet nejen krájenou věc, ale i vlastní prkýnko. A když jsem si při jednom takovém zápasu uřízla půlku nehtu, tak jsem řekla dost! Do té doby jsem občas použila třeba tenký navlhčený hadr (pod to prkýnko), taková klasická babská rada. Což o to, ono to funguje, ale jen do té doby, než ten mokrý hadr necháte pod dřevěným prkýnkem přes noc … a dřevo s vodou zapracuje :-/
  • Větrák pod notebook Zalman ZM-NS2000. Můj notebook je dle mě pořád jako nový, ale přeci jenom ho mám už asi tak osm let a i při běžné kancelářské práci se zahřívá tak, že na něm nelze nechat položeno ruku při psaní (nebo si ho při práci nechat na kolenou to vůbec). Takže tohle to řeší dobře. Kolečkem se dá regulovat rychlost otáčení, ale já to mám stejně vždy na max :-). Další nevýhoda je, že že to celkově zvedne noťas asi o 5 cm, což při psaní na psacím stole bez regulovatelné výšky židle trochu vadí. Ale dá se naklápět a v průběhu psaní měnit úhel sklonu zápěstí, což je zase dobré. Napájí se z noťasu a zabere 2 USB porty, ale přímo na něm zase dva jsou, takže dobré (ale ty nejde používat třeba pro externí disk, ani pro některé myši). A aby mi kabely nekolidovaly s myší, musela jsem si to zapojit do levých portů (zatímco vstup na větráku je vpravo) a nedosáhnul tam přiložený kabel, takže ten jsem musela koupit zvlášť delší. A hučení větráku není o nic větší, než hučení mého počítače. Jako je to znát, když to vypnu, ale co dělal můj počítač za zvuky, když fakt makal, to je ještě jiný level. Ještě před tímto větrákem jsem si koupila C-Tech Zefyros GCP-01R, ale u toho to nevětralo dostatečně výkonně a navíc jeho podsvícení, které pořád svítilo, bylo otravné (asi jako u mé stávající myši). Od toho Zafyra jsem si slibovala, že alespoň jeden z těch větráčků bude přímo pod tím místem, které se nejvíce zahřívá, ale prostě to nefungovalo.
  • Teď něco z dětské kategorie: Albi „mluvící tužka“ je prostě super. Stejně tak její německá obdoba TipToi. Tohle jsou výborné výrobky pro výukové zabavení dětí. A Matymu je třeba i jedno, že té německé nerozumí, písničky ho baví tak jako tak a i se někdy něco naučí.
  • Když zůstaneme u hraček, tak stálicemi je Lego Duplo (věděli jste, že existuje i hrabárna lega? A že na Kladně je továrna na lego?), vláčkodráha (máme různé značky), kuličkodráha (Hubelino je kompatibilní s duplem) a magnetické stavebnice (Magformers – máme jen pár základních trojuhelníků, Geosmart – máme velkou sadu 100 ks i s kolečky, Geomag – pravý Švýcarský, ale nevýhodou jsou ty kuličky. I když nejsou magnetické, jen tyčky jsou magnetické, takže to není tak nebezpečné.).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *