Salon du chocolat

Výstava čokolády
1.4.2012
Tomu říkám krásný plán na víkend – navštívit výstavu čokolády … a měli jsme to pomalu hned za barákem. V pátek ani sobotu nám na to nezbyl čas, ale neděle dopoledne byla jasná.
V Curyšském výstavišti v Oerlikonu probíhala přehlídka různých výrobců čokolády nejen ze Švýcarska – osobně bych teda řekla, že byly zastoupeni jen ti ze Švýcarska a z Francie.
Skoro u všech stánků bylo možné něco ochutnat. Já jsem tedy byla o něco méně průbojná než Vláďa, takže já jsem si po skončení přehlídky nestěžovala na přejedení se čokoládou 😀
Kromě jednotlivých výrobců, ke kterým se ještě dostanu, bylo k vidění i výstava fotek z Mexika, týkajících se kakaa. Dále nemohla chybět historie čokolády, promítaly se nějaké tematické dokumenty (ty jsme nějak promeškali), děti si mohly vyzkoušet výrobu pralinek, apod.
A co tedy vlastní stánky s čokoládou? To, co jsme až doteď považovali za luxusní (a drahou) čokoládu, se zde jevilo jako „ubohý“ průměr. S některými pralinkami si výrobci opravdu vyhráli. To je nepopsatelné. Na závěr uvedu několik odkazů na výrobce, u nichž jsem získala vizitku. K vidění byla i 1,5 m vysoká čokoládová fontánka. Za 5 CHF vám zalili malý kalíšek se dvěma jahodami a marshmallow troškou čokolády … To zajímavější byla výstava čokoládových šatů. Opravdu to na přehlídce, jejíž záznam běžel na plátně, měl někdo na sobě.
Některé čokoládové kreace byly dost výstřední (nebo vůbec jejich prezentace), jiné byly prostě božské … i s tou cenou. Překvapilo mě, kolik vystavovatelů bylo z Ženevy a okolí Paříže. Při příštím plánování dovolené to vezmu v potaz :D.
Tahle adresa byla u čokoládové horské kozy. Podle jejich stránek mi to přijde, že nabízejí různé čokoládové kurzy
  • Just Chocolate
http://www.justchocolate.eu/ENG/Brusel, Belgie
Tady jsme tedy nic nechutnali, ale zaujalo mě, jak mají čokoládou balenou – žádné tabulky, ale tuby.
  • Maison Martel
Ženeva, Švýcarsko
Mají úžasný výběr čokopralinek, ty jsme tedy neochutnali, zato jsme ochutnali a pak i zakoupili 10 ks Macaronů, nebo jak se v Zurichu říka Luxemburgli. Kdo nezná, může najít na wikipedii – jde o sladkost, jejímž základem je de facto pěnová pusinka (různých barev a příchutí) ve tvaru piškoty a jejich dvě půlky jsou spojené krémem. Prostě dobrota. Tedy jen ty čerstvé. To je další důvod, proč se to moc nevyváží – snad se to pořád dělá ručně (nevím, ale tohle je, co jsem slyšela) a trvanlivost je velmi omezená. Když jsme si to koupili v normálním supermarketu, tak nic moc. Musí to prostě být čerstvé. Chtěla jsem je vyfotit, ty, co jsme zakoupili, ale snědli jsme je dřív, než jsem si na foťák vzpomněla.
  • Du Rhone Chocolatier
http://www.du-rhone.ch/Ženeva, Švýcarsko
Opět čokoládové pralinky. Poté, co Vláďa u několika stánků ochutnal čokoládu s 75 % procenty kakaa a více, tak prohlásil, že se asi přeorientuje na pralinky 😀
  • Nobile – artisti del cioccolato
http://nobile-cioccolato.ch/de/webshop/Bätterkinden, Švýcarsko
další čokopralinky
  • La Cuillere Suisse
http://www.lacuilleresuisse.ch/Vevey, Švýcarsko
Ti, co umějí francouzsky, si rychle přeložili: „švýcarská lžička“. Toto se dá sehnat i v Čechách (Mark and Spencer). Jde o čokoládovou kuličku na špejli …. ohřejete si dvě deci mléka a mícháte a míchate, až máte kakao. Zakoupila jsem set se třemi různými druhy čokolády – od mléčné a ž po silně hořkou.
  • Laduree
http://laduree.com/Tak tihle taky měli výborné Macaroni
  • Honold
http://honold.ch/home.php?c=687Tady mě zaujaly jejich čtvercové čokolády a příchuť se zázvorem a nugátem, kterou jsme ale bohužel neochutnali, páč tam byl nával. Ale zní to dobře.

2 komentářů

  1. Mám z toho chuť na čokoládu. Všechno to vypadá úplně báječně…Jak vydržíte furt tu čokoládu nejíst?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *