Insel Mainau

Konec léta je tu a s ním i dlouho plánovaný celoústavní výlet na ostrov Mainau . Rychlý pohled na mapu mi řekl, že je to malinkatý ostrov v Bodensee u Kostnice. Bohužel jsem si již nevšimla, že patří Německu a nikoli Švýcarsku, takže mi tam byly švýcarské franky na nic. Tak jsem si holt nekoupila pohled. Nic vážnějšího se nestalo.
A proč jsme jeli právě sem? Tento ostrov je totiž jedna velká botanická zahrada, nebo možná lépe řečeno arboretum … zkrátka tu roste neuvěřitelné množství různých květin, … prošli jsme se růžovou alejí, … stáli ve stínu několik set let staré sekvoje, … obdivovali rozložitý morušovník, … a do toho mezi stromy stále prokukovala modř ostrov obklopujícího jezera. Počasí nám vyšlo úžasně. A po komentované prohlídce následoval oběd v místní restauraci, která pojme cca šest zájezdových autobusů. Měli jsme jako předkrm hromadu zeleninového mixu s krutony a jogurtovou zálivkou. Následovaly špecle a masové závitky a jako desert panna cotta se dvěma omáčkami … a káva.
Celkový pohled na část zahrad.
Detail růže. Tolik druhů pohromadě se jen tak nevidí. A jaké jim dorůstaly výšky!
Místní specialitka – květinový páv.
Kachnička.
Takže den povedený. Jen si budu muset práci, kterou jsem díky tomuto odpočinkovému dni nestihla, udělat o víkendu. Ale výlet se vydařil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *