Další únorový týden

Tak je to týden, co Vláďa odjel … uteklo to, ani nevím jak. Pořád bylo co dělat … a můj dnešní odpočinkový den … ten uběhl tak rychle, že jsem se ještě ani nestihla začít poflakovat. Po-Út jsem usilovně pracovala a šla jsem do posilovny. Ve středu jsem taktéž usilovně pracovala, ale šla jsem své zmožené tělo večer položit do baénu … po cca dvouměsíční pauze. Nevím, jestli to bylo trošku rozbolavělými svaly, nebo tou dlouhou pauzou, ale vůbec ty délky neodcejpaly. Tak to jdu zkusit zítra znovu a uvidíme, jak rychle se zase dostanu do tempa. Večer přiletěla z Londýna Janina bývalá spolubydlící. Stavil se i náš německý soused Christian (studuje zde Ph.D. něco s ekonomií), tak se vyměňovaly zážitky. Já to vydržela tak do jedenácti, pak jsem s vidinou vstávání v sedm, musela jít spát. Holky to vydržely, řekla bych, minimálně do jedné.
A na Zoeinu počest byla ve čtvrtek palačinková párty. Bylo nás tu deset s tím, že se většinou jednalo o Janiny kolegy z práce. Nevím, kolik jsme těch palačinek udělaly, Jana to tipla na dobrých 60 kusů, ale jisté je, že na těsto padly tři litry mléka. A byly výborné. Dvoje naslano – s kuřetem a světlou omáčkou, druhé zapékané se sýrem a cuketo-houbovou náplní. A v druhé půli se servírovaly na sladko. Každý si je ozdobil dle svého gusta – marmeláda (třešeň, jahoda, meruňka), fresh cheese, čokoláda, javorový sirup, vanilková zmrzlina, jogurt, apod. Výběr byl královský. Myslím, že jsem nebyla jediná, kdo se úžasně přejedl. A na závěr, kolem půl dvanácté, kdy už tedy většina hostů odešla, ještě proběhl mezikontinentální call s Janinou kamarádkou v Sydney, která právě snídala
A v pátek jsme pokračovali barbecue u Christiana na balkóně. Tedy, my holky byly usazeny v obýváku, a dívaly se na jeden díl Scrubs, promítaný z promítačky, za druhým. A Stefan na balkóně, pouze v tričku, pro nás griloval – několik druhů klobásek a masa. Byla toho úctyhodná hromada, … k tomu několik omáček, zelenina, …pak dorazil i jeden z Christianových  spolubydlících a Janin přítel Vašek, … došlo na kávičku, digestiv, chipsy, čokoládu …. Celá zmožená, jsem společnost opustila kolem půl jedenácté.
A konečně nadešel můj dlouho očekávaný odpočinkový den … Plánovala jsem si, jak se budu po dlouhé době opravdu válet a lenošit. No, realita byla trochu jiná. Ráno jsem se dosyta vyspala, cca do osmi, dala si snídani u knížky (Brown, Lost symbol – čtu to snad již od listopadu … ale mezitím jsem přečetla i jiné knížky), a pak si šla uklízet do pokoje, … dala si ranní call s Vláďou a šla nakupovat – zásoby na další týden. Mým „problémem“ zde je, že stále objevuji nové a nové potraviny (a chci je samozřejmě vyzkoušet), takže pročítám etikety a nákup se tak protáhne Po návratu jsem si dala dopolední svačinku (v půl jedné) a vydala se do Glatt centra na další nákupy. Sluníčko se nakonec ranní oblačností prodralo a půlhodinová cesta podél říčky byla příjemná. …. Mám novou zkušenost/poznatek – Švýcaři si sice v minulosti odhlasovali „zákaz“ otevření obchodů v neděli, ale o té více si to „užívají“ v sobotu. Jeden by řekl, že využijí dalšího skoro jarního víkendového počasí k výletům do přírody a oni místo toho prohánějí nákupní vozíky mezi regály po několikapatrových nákupních střediscích. … A mé nákupy dopadly jako vždy – sháněla jsem dárky a sehnala pár supr věcí pro sebe … mimo jiné troj CD Jacquese Brela. Už se těším, až si je poslechnu. Na cestě zpět jsem se ještě stavila v Lidlu a nakoupila si výborné snídaňové cereálie (každý holt „ujíždí“ na něčem jiném – u mě to jsou müsli (nebo jak to říkají Švýcaři „müesli“), sýry, čokoláda a plastové krabičky ). Takže domů jsem přišla docela uchozená a hladová. Cuketové lečo jsme proto odložila na večeři a udělala si místo toho něco rychlejšího.
Pak jsem měla zamluvenu pračku, takže to také zabralo nějaký čas a vrhla se na ono cuketové lečo … hromadu cuket jsem koupila na včerejší grilování, ale masa jsme měli tolik, že se na ně vůbec nedostalo. Takže je musím nějak zpracovat … zítra se chystám na cuketový koláč Ale pomalé probublávání cukety jsem využila pro skype call s Vláďou. Ještě vyměnit prádlo v pračce, dát si večeři a ve 20:45 konečně, celá vyčerpaná, usednou k  TV sérii Heuréka (francouzsky). Krásný odpočinkový den . No, tak třeba zítra.

2 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *