Zaujalo mě

Tak opět jeden článek „o ničem“. Dnes bych zde ráda poznamenala dvě věci – plavání a geocaching.
To první asi nikoho, kdo mě zná, nepřekvapí – plavu odmalička a pravidelně pořád, takže co nového bych tu asi tak mohla psát. Na facebooku jsem se dočetla, že můj bývalý spolužák docela pravidelně začal plavat a shání se po nějakém dobrém bazénu, kde by si mohl ráno v klidu, a žádným plaveckým výcvikem nerušen, zaplavat. A tak mu na to hned kamarád reagoval tím, že bazén na Vinohradech docela ujde (http://www.sokolvinohrady.cz/Bazen). Tak jsem nemohla můj domovský bazén nepochválit a nedoporučit. Zároveň bych tedy na tomto místě ráda všem připomněla, že plavání je výborný otužovací aerobní sport, který díky krytým prostorům je vhodný celoročně. Zároveň to má také uklidňující a antistresové účinky :-). ALE! – plavat se musí umět! Jinak vám vaše krční páteř nepoděkuje. A jestli máte nějaký svůj oblíbený bazén, nebo jste se někde naopak setkali s příšernými podmínkami, tak to sem určitě napište, ať se mohou ostatní poučit či nechat inspirovat.
A další věc se týká článku z přílohy pátečního Práva – geocachingu. Již dříve jsem o tom četla, ale nyní zaujal článek nejen mě, ale i Vláďu, a vzhledem k tomu, že počasí venku kolu už moc nepřeje a na lyže je ještě brzy, tak se tematické procházky „za pokladem“ zdají být výbornou náplní sychravých víkendů. Kdo neví, o co jde, tak přikládám několik šikovných odkazů, kterými bych se sama ráda časem prokousala. „Nejlepší“ na tom je, že GPS navigaci nevlastníme a kvůli tomuhle si ji asi kupovat nebudeme, takže naše hledání bude o to zajímavější. Navíc ale se kolem našeho bydliště, jak Vláďa již zjistil, vyskytuje tak 20 schránek, takže první pokusné výpravy nebudou nikam daleko. A uvidíme, jestli to za to stojí :-).
Geocaching – the official GPS cache hunt site: http://www.geocaching.com/
Vše o geocachingu – lovení pokladů (výbava, nejlepší cache, apod.): http://www.poklady.com/

2 komentářů

  1. Já ráda plavu u nás v Hostivaři, ale je pravda, že je to z ruky, mají málokdy otevřeno a bývá dost lidí. Nicméně pro nás ekzemiky rozhoduje kvalita vody a ta je zde špičková, svědčí i mé kůži, není prý totiž chlorovaná (rozhodně vůbec nesmrdí) ale údajně ji udržují nějak jinak. No a pak taky bazén ve Františkových lázních, kde se plavalo v minerálce (vodě z léčivého pramene, co se tam i pije, opravdu), to bylo super.

  2. Doporučuji bazén v podolí, ideálně ráno před prací/školou, mají od 6hodin (takže žádné ponocování). Výborně to člověka nakopne, nikdo tam není (a když ano, tak alespoň plave a nepřekáží)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *