Promoce a popromoční oběd

24.9.2009
Tak to mám všechno za sebou – se vším všudy. Promoce v Betlémské kapli proběhla v obdobném duchu jako před dvěma lety má promoce bakalářská. Jen s tím rozdílem, že teď to všichni (kromě mě :-D) mnohem více prožívali, diplom nebyl „jen“ fialový, ale červený (do poslední chvíle jsem opravdu netušila, jestli bude nebo ne, ale vyšlo to) a pan prorektor měl mnohem zajímavější projev. Našim se dokonce tak líbil, že mám za úkol ho sehnat :-D. Po hodinovém „obřadu“, kdy se nakonec v realitu neproměnil můj sen, že až si pro diplom půjdu, tak zakopnu, následovalo hromadné focení každého s každým a následný přesun do restaurace U bílé krávy (www.bilakrava.cz/o_restauraci_cz.htm), kde jsme měli rezervaci pro devět lidí.
Naposledy jsem tady byla kdysi kdysi na Martinův svátek. Kdo nebyl a má rád dobré jídlo a milou obsluhu, tak by se sem měl vypravit. Pan číšník vám přeochotně o všem poví, vše do detailu popíše (na namalované krávě na stěně vám předvede, ze které části je který typ masa a jaký asi bude) a v případě nerozhodnosti něco doporučí. Navíc u vchodu je tabule s informacemi, co vlastně dnes budete jíst – resp. z jak starého býčka a odkud dnešní maso pochází. Prostě do detailů vše profesionální.
Tak abych vás něčím nalákala – na ceny se v tomto případě nemůžete ohlížet – zde jde opravdu o prvotřídní maso výtečně připravené, a jak jsem již zmínila – takto příjemnou obsluhu jen tak nepotkáte. Asi nejvíc popíši, co jsem měla já, protože to mohu za sebe zhodnotit. Jen abych nezapomněla – před předkrmy se na stole objeví zelenina s pažitkovo-jogurotvým dipem a bagety s bylinkovým máslem (nebo mrkvovým?). Takže, jako předkrm jsem si dala pečený kozí sýr s medem a ořechy – za tím se skrýval toust, na kterém byl tak dvoucentrimetrový „plátek“ výborného kozího sýra, to celé zalité medem a zasypané vlašskými ořechy – kombinace ostrého sýra a sladkého medu byla kouzelná. Jako hlavní jídlo jsem zvolila dvousetgramový biftek se sýrovou omáčkou Ambert, což byl steak ze svíčkové s omáčkou připravenou z vína a modrého sýra – výborná kombinace. Maso bylo přesně tak, jak jsem si ho představovala – vevnitř jemně růžové, měkké, s jen velmi tenkou kůrkou, jestli se to tak dá říct. Jako přílohu jsem zvolila zeleninu Ratatouille. A nakonec desert – tiramisu. Opravdu jedinečný gurmánský/gurmetský zážitek. Z další nabídky se na stole před ostatními přítomnými objevily například cibulová polévka, Morvanská šunka, hlemýždi na červeném víně, dvousetgramový pštrosí steak, třísetgramový mix grille (griláda ze tří druhů charolského masa-Faux filet, Onglet a Tranche, koření, bylinkové máslo, ovocný špíz), a podobně.

1 komentář

  1. Na 100% souhlasím, i když jsem měla něco jiného, jen ta zeleninka mohla být propečenější. Míšo, popisuješ to tak, že se sbíhají sliny:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *