Co dělat během skládání puzzle lepšího než na pozadí poslouchat pořady o vaření. A aby to nebylo tak jednoduché – v němčině. Takže jsem si onehdá vyslechla zajímavý recept od Gordona Ramsaye http://www.gordonramsay.com/ „Roast chicken with chorizo stuffing“ (pečené kuře s chorizo náplní). To znělo moc dobře. Hlavně jako „proteinové“ jídlo dobře zapadá do víkendového pokolového menu pro Vláďu. A kromě jiného – dáte kuře do trouby a dvě hodiny se o něj nezajímáte. Co může být jednoduššího? Takže jsem se do toho pustila. Doba přípravy: podle toho, jak to komu trvá. Příprava nádivky: 20 minut. Pečení: 2 h. Počet porcí: 4
Suroviny
- 1 chorizo salámek (na kostičky)
- 1 cibule (nakrájená najemno)
- 2 stroužky česneku
- několik na sluníčku sušených rajčat (tak to stojí v receptu. Já použila moje oblíbená sušená rajčata v olivovém oleji)
- plechovka fazolí
- čerstvý tymián (sušený musel stačit)
- 1 celé kuře (tady jsme zaimprovizovali a pro tentokrát koupili velké kukuřičné kuře!)
- 1 citron
- paprika
- sůl, pepř, olivový olej
- 1 hrnek bílého vína (vzhledem k tomu, že v našem oblíbeném Migrosu neprodávají alkohol, museli jsme nákupy na recept dělat nadvakrát :-))
- 1 hrnek vody
Postup
- Smažit chorizo na olivovém oleji.
- Přidat cibuli, česnek, tymián, a rajčata.
- Přidat scezené fazole.
- Pomalu smažit 20 minut
- Do kuřete vmasírovat olivový olej, papriku, sůl a pepř.
- Naplnit kuře chorizo směsí a na závěr „zazátkovat“ celým citronem.
- Do pečící nádoby dát vodu, víno a kuře.
- Pořádně zakrýt alobalem.
- Péct na 200°C jednu hodinu.
- Poté odkrýt a péct další hodinu.
- Vyndat kuře, vyndat citron a vymačkat jej do výpeku.
- Vyndat náplň (jde jako obloha).
- Naporcovat kuře.
- Dochutit výpek.
Podávejte, s čím chcete. My měli rýži.
Pro samé zaujetí jsem nestihla udělat ani jednu fotku. Ale vše je moc pěkně nafocené například zde.
Jo, a osobně bych tedy rozdíl mezi kukuřičným a „normálním“ kuřetem nepoznala.
Dobrůtka
– tak a tady to prošlo