Narozky

Upozornění: Těm z vás, co si rádi slintáte na klávesnici při čtení o dobrém jídle radím, abyste si ji buď dali stranou nebo si ji přikryli ubrouskem Usmívající se
Jak jistě všici víte Míša měla tento týden takové ty záležitosti se změnou věku či co a já bych vám rád nabídnul pohled do kulinářské části celé události.
Celé to začalo již v předvečer, kdy se Míša rozhodla upéct moučník pro své kolegy v práci dle receptu, který ještě nezkoušela. Zkušeně si nechala dostatek času a někdy kolem půl desáté večer se na to vrhla. Moc detailů z výroby nevím, jelikož jsem se kuchyni z praktických důvodů [čti ‚v rámci uchování si zdraví‘] raději vyhýbal, ale výsledek se na mě ráno ze stolu jen usmíval Usmívající se A musím zdůraznit, že se velice povedl!
V den D pak proběhla dá se říct až smšť lahodných chodů – na večeři bylo tří chodové menu.
Krevetový krém z brambor, zeleniny a krevet ozdobená krevetami (M.: Bramborovo-mrkvový krém s krevetami)
Čerstvý chřest zabalený v ala rostbiefovém masíčku a slanince se zeleninkou (M.: roastbeef jsem prostě nesehnala, tak jsem vzala něco jiného, no a aby to nebylo tak suchopárné, tak jsem přidala slaninku)
a ještě jednou
A na závěr pečený česnek (M.: ten se vážně povedl! Jen by to pro příště chtělo dořešit koření.)
Já jsem pak dostal ještě zbytek z moučníku, takže ani dokrm nechyběl Usmívající se
Všechno se hrozně moc povedlo, ale osobně bych vyzvedl moučník a polévku – oboje bylo naprosto dokonalé.

2 komentářů

  1. Pane jo, to je nádhera. Ale nedá se to na dálku vydržet. Vstávám od compu a jdu si dát buřty s cibulí. :-?

  2. Tak doufám, že se budu taky moci pochlubit sobotními dobrůtkami – začíná to na těchto stránkách vypadat ja v "Prostřeno"

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *