Tvarohovo-banánová bábovka

Tak je tu další recept, který se osvědčil. Co jiného, než banánový „chlebíček“ udělat, když se vám doma nahromadí hnědé banány. Takže bábovku. Recept je převzat z recepty.vareni.cz.
Suroviny
0,5 hrnku olej
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového pudinku (prášek)
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
2 ks banánu
2 hrnky polohrubé mouky (my máme jen hladkou a taky to šlo)
2 vejce
250 g tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
Postup
  • Tvaroh rozmícháme vidličkou. Přidáme vejce, mléko a olej. Banán také rozmačkáme vidličkou a přidáme ho do tvarohové směsi. Promícháme.
  • Mouku prosejeme s pudinkovým práškem, práškem do pečiva a cukrem. Tvarohovou směs přidáme do prosáté směsi a důkladně vše promícháme.
  • Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Tvarohovo-banánovou bábovku pečeme na 175 °C asi 40 minut, záleží na troubě (takže my většinou pešeme na víc a dýl).

2 komentářů

  1. Nedávno jsem četl, že čím zralejší banány, tím jsou zdravější. Nejzdravější jsou ty s hnědýma tečkama. :-?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *