Macarons voilá

K narozeninám jsem, mimo jiné, dostala kurz na pečení makronek – Macarons voilá – v Ola Kala na Žižkově. Na termín jsem si musela asi dva měsíce trpělivě počkat. A až na místě jsem zjistila, kdo to vlastně vede – Míša Landová – ta Míša Landová z Peče celá země, které za 14 dní jde do finále! Takže to byl úžasný bonus navíc. Upřímně – v televizi jí moc nemusím, ale tady to byla bomba – přísná, ale pečlivá a trpělivá.

Po celý večer (kurz trvá 4 h) jsme to navíc měli s bílým vínem a v půlce i večeří ve formě krásně naaranžovaných chlebíčků.

Na začátku jsme se rozdělily (byly jsme jen holky) do dvojic – a koho jsem to neschytala do dvojice – Ivetu z Peče celá země (2023) – tu s těmi fialovými vlasy! No prostě povedený večer 🙂

Dostaly jsme podrobné návody a vše krásně připravené a odměřené (to byla paráda). Nejprve nám bylo vše vysvětleno a pak jsme se do toho mohly pustit. Každá dvojice měla jinou náplň, kterou dostala za úkol připravit. My měly makovou. Další byl slaný karamel, mango, malinová, apod. Celkem nás bylo šest dvojic. Zatímco krémy tuhly, šly jsme na korpusy. Základ je stejný, jen se to pak lišilo opět dvojice od dvojice tak, aby korpusy ladily s náplní. Takže k naší makové šly černé korpusy posypané mákem.

Musí se nechat, že takhle napoprvé se to všem (za mě) povedlo. Ano, všechny jsme si vyslechly nějaké výtky, ale to nám radost nezkazilo. A chuťově to bylo vše výborné 🙂

Od té doby jsem je párkrát opět zkusila. Myslím, že tady prostě platí „Übung macht den Meister“ 🙂

Jo a nejlepší na tom všem bylo, že nádobí za nás bylo myto. To prostě ocení každý. A na závěr, kdo nešel kolem? Roman z Peče celá země – šel venčit psa a stavil se za Ivetou s Míšou 🙂 A nikdo nám neprozradil, jak to dopadne :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *