Výlet na Furggelenstock a lezení na Stossu

17.-18.11.
Tak konečně se našla chvilku času na malý zápis o víkendu 17.-18.11. Vzhledem k tomu, že po šedivém týdnu bez sluníčka, to na víkend vypadalo na lepší počasí, museli jsme vyjet na výlet a nachytat trošku vitamínu D.
V sobotu jsme s Vláďou vyrazili do Schwyzu pod Gross Mythern. Zaparkovali jsme v Brunni a pak pokračovali přes Furggelenstock a Brünnelsistock zpět. Celkem přibližně 10 km. Šli jsme vlastně po sněžnicové trase, tak se sem možná v zimě ještě jednou vrátíme (a snad už si Vláďa nezapomene veškeré doklady a drobné na parkování :D).
V neděli jsme šli s Dominikou lézt na venkovní stěnu. Vyráželi jsme docela brzy, abychom z toho krátkého dne (když už se po páté stmívá) vytěžili co nejvíce. Zaparkovali jsme v Laui (Wildhaus) a následovala tak hodinu a půl dlouhá cesta stále do kopce „hlava nehlava“ (nebyla to ani pořádná cesta, prostě po pastvině nahoru, ještě že už krávy jsou v nížinách). Kolem Mutteli hütte jsme se dostali konečně (a vysílení, alespoň já 🙂 ) k masivu Stoss, který je součástí masívu Säntis (tzn. na východních hranicích Švýcarska). Pak už jen přezout, převléci a hurá na stěnu. Kupodivu ani nebyla zima. Lezli jsme na jižní straně, takže na nás po většinu doby svítilo sluníčko. Vláďa lezl vždy první a my s Dominikou jsme ho následovaly. Vylezli jsme asi čtyři lanové délky, tzn. tak 150 metrů (maximálně) a jali se slaňovat. To se mi na celé akci líbí vždy nejvíce. Pak rychle do tepla, najíst, napít a hurá k autu. Většinu cesty jsme šli již po tmě, ale na to jsme měli s sebou Vláďovu výkonnou čelovku, takže pohoda.
Fotky naleznete na našem rajčeti.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *