Čokoláda VI

Ano, téma, o kterém se vždy dá něco napsat.
Tentokrát o dalším čokoládovém festivalu, který mi utekl. Ale vzhledem k tomu, že je v Anglii, asi bych na něj nejela, i kdybych o něm věděla. Ale pro mlsné jazýčky, kteří by chtěli vidět, jak to vypadá … http://www.festivalchocolate.co.uk/
Pak jsem v jedné diskuzi narazila na dotaz, proč Milka, ačkoli to je úplně původně švýcarská čokoláda, je tady tak těžko k sehnání (ale dá se tu koupit). Například v Německu tvoří Milka, dle mých zkušeností s jízdou Curych-Praha, základ čokoládového sortimentu na benzínkách.
„What the Swiss regard as the best Swiss chocolate is different to what the rest of the world thinks is the best Swiss chocolate.“ Volný překlad do češtiny: To, co si Švýcaři myslí, že je nejlepší švýcarská čokoláda, se většinou liší od toho, co si okolní svět myslí, že je nejlepší švýcarská čokoláda. … Musí se přiznat, že Milka neurazí, ale mají tady opravdu spoustu jiných lepších čokolád. Obzvlášť v Čechách mi přijde, že se Milka převážně soustředí na mléčnou čokoládu s různými druhy náplní. Tady mi přijde, že hodně kombinují čokoládu s čokoládou.
A ještě z jiného soudku, ale je to jen anglicky. Narazila jsem na jeden blog , kde popisovali své zážitky s nakupováním v Migrosu (obchodní řetězec). Já měla na začátku obdobné zkušenosti, i když já mám tu výhodu, že francouzským popiskům více méně rozumím 🙂 Takže se mi ještě (až na jednu výjimku, ale to bylo v indickém obchodě a měla jsem a priori špatnou představu o tom, co to je :D) nestalo, že bych si domu přinesla něco absolutně „mimo mísu“. Pěkné jsou fotky s čokoládovým zátiším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *