Výstava stanů

Loni v srpnu jsem výstavu stihla a předvybrala nám tam pár stanů, které by asi mohly pro nás být dobré – jde hlavně o velikost vnitřku, aby se tam V. pohodlně vešel, o typ materiálu, velikost předsíňky, apod. O váhu nám až tolik nejde, bude to vozit auto. Jinak stan vybíráme již přes deset let a během té doby jezdíme stále s naší prehystorickou kupolí od firmy, která již neexistuje. Kdysi jsme na výstavě jeden vybrali od Huskyho, ale nakonec jsme ho po první dovolené vrátili – strašně se rosil a síťovinovou ložnicí do něj kapala voda. Fakt nechápu, jak mají ty stany fungovat – víc jak polvina stanů má střechu ložnice (vnitřní části stanu) pouze síťovinovou. Nejde mi ani tak o to, že by uvnitř byla zima, ale právě o ty vysrážené kapky z tropika, které padají dolů a krásně se rozstřikují po všem uvnitř. Takže tyhle rovnou zavrhuji. Potom také ty, kteří sice inzerují spací délku 205 cm, ale ve skutečnosti jsou pouze 190 cm. Takové značení mají bez rozdílu všechny stany. Všude musím ubrat minimálně 15 cm. Proto je tak důležité si do něj opravdu lehnou a nespoléhat se na čísla u popisků.

Tímto stylem jsme všechny stany prošli – Huskyho a Colemmana po minulých zkušenostech rovnou zavrhujeme (Coleman má zase materiál podlážky naprd). Stejně jako loni jsme tak skončili u dvou stanů – Vango Omega a Pinguin Storm 4 Duralu.

Bohužel Vango Omega 350 je malé a větší verzi neměli (a asi se v Čechách už vůbec neprodává). Měli pouze Vango Beta 450 XL a to už zase není ono (je zase o trochu větší a nemá oddělitelnou podlážku předsíňky. Navíc, což se sice asi někdy hodí, má tmavou ložnici).

Jinak jsme koukali i na ty ohromné víceložnicové stany – to jsou monstra :-). Nechyběly tam ani nafukovací stany.

No ale s prázdnou jsme neodcházeli – Vláďa si vybral pracovní cyklobatoh Boll a já mikinu North Finder a sluneční brýle (rozhodně nestály 1500 jako spousta ostatních).

Také jsem okoukla SUP board Skiffo, na který jsem viděla pěknou recenzi.

Výstava probíhá až do půlky srpna, takže myslím, že se tam ještě podíváme. Mají třeba krásné sportovní dětské oblečení, já si chci sehnat nový batoh (dva jsem si vykoukla a teď nevím, který – Mammut Lithium Crest S a Deuter Trans Alpine 30 … no dám si je na seznam a budu dumat dál). Také jsme koukali po kempovací nádobí (třeba tato GSI sada), ale nejdřív stan, pak nádobí :).

A neměli vůbec žádné prsťáky (boty)! Zato některé pěkné barefoot Merrelly (z těch obrázků to tak nevyzní, ale oproti normálním botám, mají více širokou špičku).

1 komentář

  1. No, vydržte ještě s tím vybíráním dalších aspoň 5 let, a dojdete postupně k závěru, že nejlepší bude se ubytovávat v chatičkách, penzionech, hotelech a pod. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *