Tisk blogu

29.7.2019

U jiných stránek by to nemělo smysl, ale u blogu se o tom dá uvažovat. My jsme prostě stále ti, co rádi sáhnou po knížce, než tabletu 🙂 Zkoušela jsem něco tak před dvěma lety, když jsme ještě měli blog na blog.cz a dokonce jsem i dohledala něčí blog s návodem jak na to. Muselo se nějakým zajímavým způsobem jít do archivu článků, a pomocí pluginu do mozilly (ale jen určité verze) převést na pdf články a odkazy do několikáté úrovně. No zkoušela jsem to a neúspěšně. Něco šlo, něco ne, ale nebylo to rozhodně automatické „celý blog na jedno kliknutí“. Když jsem měla chvilku čas, tak jsem si články kopírovala do Wordu, ale to je na dlouho.

Nyní s přechodem na WordPress (už jsme tu rok!!) se nám otevírají nové možnosti. Přeci jenom WordPress je blogařskou komunitou používán o poznání více než blog.cz, a tak se může pochlubit ledasjakými vychytávkami.

Jeden návod jsme nalezla zde. A jak to funguje? … Nevím, neměla jsem čas. Dva týdny před stěhováním se ze státu do státu se není čemu divit.

23.1.2020

Znovu jdu oprášit toto téma. Nevím, ale přijde mi, že přechodem na nový kalendářní rok nám z blogu zároveň zmizel ten nejstarší (2008). I když teď si úplně neuvědomuji, jestli jsme tam něco měla. Když ne to, tak pár měsíců ano, když porovnám náš word press blog a starý blog. Takže je čas zálohovat. Neříkám, že to všechno budu tisknout, jak to stojí v nadpise (i když papír je papír), ale mít pdf zálohu nemusí být špatné. A teď, s wordpressem, máme nové možnosti, které na blog.cz nebyly. Našla jsem přímo plugin do wp na tisk. Takže ten je teď na řadě. … A funguje! Krásně. Nejprve to celý blog převede na jednu stránku a pak se to jednoduše „vytiskne“ pomocí možnosti tisku daného prohlížeče. V mém případě PDFprint. Takže teď máme za těch 10 let krásný 1400 stránkový pdf soubor 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *