Takové normální úterý

To je tak, když máte volno, zatímco jsou děti ve škole/jeslích.

Takže Eli jsem na půl devátou nechala ve škole a vyrazila do centra. Pršelo, takže „ideální“ počasí na nákupy. Na hoře na Václaváku je v zapadlém dvorku parádní miniobchůdek, narvaný k prasknutí, s maskami, kostými, apod (Nejlevnější ptákoviny). Pro děti jsem chtěla na sobotu sehnat něco na Káranskou Strašidlovačku. Z internetu jsem měla vyhlídnutá netopýří křídla a byla jsem úspěšná. Vzpomněla jsem si i na pin u karty, takže odškrtávám. Vzápětí jsem zapadla do Vodafonu, kde jsem doufala, že seženu nějaký výhodný tarif. Ale to, co má Vláďa mi nenabídli, jen to, co je na internet :-/ Takže se cenově dostávám nad to, co jsem platila v Curychu. Ale mám teď, až zbytečných, 10 GB dat. V mém stávajícím balíku Start130 za cca 380 Kč měsíčně bylo 1 GB a 130 minut do všech sístí. Bohužel v Čechách teď píši ještě výrazně  víc SMS a ty se platí zvlášť a na závěrečné ceně se to dost promítá. Takže teď to je  bez koruny za 600 a je v tom 10 GB, 100 minut všude a SMS neomezeně do všech sítí. Což je tedy také něco, co si člověk musí hlídat – “do všech sítí”, s oblibou to operátoři dávají neomezeně jen ve vlastní síti. No na to, že jsem chtěla pár SMS a 1 GB navíc to je o 200 dražší. Vyzkouším na pár měsíců a uvidím. No ale do konce vyúčtovacího období mi chyběly 3 dny a už jsem byla bez dat a dnes se budou ještě hodit. Tak odškrtávám a jdu dál.

Nemohu se nezastavit v Rokoku (deskové hry a hlavolamy) a s vypětím všech sil nic nekupuji. Knihy v Neoluxoru jsem raději vynechala úplně. A jede se dál. Následuje okouknutí investičních mincí v České Mincovně Na Příkopech.

A nyní již mám opravdu hlad (a už by to chtělo i wc). A tak mířím do Paladia. WC jsou nejen v -2, ale i v +2, tam je i jídlo, takže paráda. Hlad zaháním wrapem. A co dál? Na vyzvednutí Eli je ještě moc brzy, na cestu domů zase moc pozdě. Tak jedu na naší poštu vyzvednout balík (softshellové kalhoty pro děti, jsou parádní, značka Kugo) a ještě lístky na duo Ivo Šmoldas a Jana Rychterová (v Chaberském dvoře). Ale zapomněla jsem, že pondělky jsou u nás zavírací den v knihovně (kde se lístky kupují). A už je pomalu čas vyzvednou Eli. Stavuji se ještě v Hrabárně u Ládví, jestli bych nevyhrabala nějaké oblečení na můj kostým na Strašidlování. A take že jo 🙂 (nakonec jsem nevyužila, tak mi zbude na masopust).

To byl náročný den. A s dětmi to vlastně odpoledne nekončí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *