Charita

K tomuto zamyšlení mě přivedly akce mého kamaráda Martina, který jménem své čerstvě narozené dcery, a poté k jejím prvním narozeninám (a akce budou pravděpodobně pokračovat), dokázal přimět své kamarády k zafinancování (minimálně) dvou dobročinných projektů.
První akcí bylo „Přivítejte Nikol a darujte drink„, kdy bylo cílem projektu vybrat prostředky na vrtnou soupravu na vrtání studní v Africe.
Druhou akcí „Připravte mě o peníze“ (při oslavě jejích prvních narozenin) byla podpora vozíčkářů prostřednictvím podpory Reného Kujana, který se rozhodl oběhnout Island.
My jsme se ještě nedokázali rozhodnout, jak to pojmeme. A tak jsem zatím sestavila list možností, kam by člověk mohl přispívat. Pokud máte nějaké další nápady, sem s nimi! Co nestihneme zorganizovat při narození, to doženeme prvními narozeninami!
A pár doplňujících odkazů k výše uvedeným
A když už jsem tak porůznu hledala informace, narazila jsem i na následující
Rok jinak“ – Vyberte si neziskovku, pro kterou chcete pracovat, a Nadace vám bude dávat váš stávající plat.

6 komentářů

  1. K těm uvedeným charitativním organizacím bych rozhodně přidal také Český červený kříž.

  2. Já si tedy myslím, že je mnohem lepší než to dát nějaké velké organizaci, která někde za to něco udělá či nakoupí a která na to, aby to mohla udělat potřebuje zaplatit plno lidí, je se domluvit ve vašem městě či okolí s dětským domovem či nějakou neziskovkou a dát ty peníze přímo jim či ještě lépe se zeptat, co aktuálně potřebují a to koupit a dovézt jim…

  3. Upřednostnila bych osobně spíše menší organizaci pomáhající dětem např. Klokánek, ten je velice potřebný a díky současné (zatím) vládě neměli letos peníze ani na platy a ty tety tam pečovaly zdarma o potřebné děti několik měsíců. Velké zavedené organizace mají také velký zabezpečovací aparát. My třeba přispíváme pravidelně mimo SOS vesniček ještě organizaci Lékaři bez hranic.

  4. [2]: No jako to bych viděla, jako dobré řešení (nějaká malá organizace, domov v okolí), ale chceme přispívat v Čechách a jaksi to máme 700 km daleko :(. Ale díky všem za tipy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *