Kynutý koláč

Tak toto je další přírůstek do naší nové rubriky „recepty“. Opět relativně krátký recept, který máme schovaný na malém papírku a již několikrát málem zmizel v nenávratnu. Takže zde by to mohlo být v bezpečí.
Suroviny
  • 500g polohrubé mouky (vzhledem k tomu, že tu ve Švýcarsku nemají, i s hladkou to je v pohodě)
  • 8 dkg cukru
  • 12 dkg másla
  • 3 žloutky
  • půl lžičky soli
  • ¼ l mléka
  • 3 dkg droždí (když ho bude o trochu méně, tak to nebude ve výsledném koláči tak cítit a nakyne taky pěkně)
Postup
Rozpustit máslo a smíchat se vším (mouka+cukr+kvásek+žloutky+sůl+máslo).
Péct na 160°C cca 20-25 minut, ale záleží to také na typu ovoce.
Meruňkový kynutý koláč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *