Drift HD Ghost

Stává se vám to také, že si něco chcete koupit, ale vzhledem k tomu, že to spadá do vyšší cenové kategorie, tak koupi stále odkládáte, neustále dumáte, jestli to opravdu chcete/potřebujete, případně si to opakovaně chodíte zkoušet, případně čekáte na nový model?
Já to tak mám třeba s trekovými botami, Vláďa s kolem, apod. A nejinak tomu bylo i u sportovní kamery, o které začal Vláďa mluvit minimálně před rokem (zkrátka v době, kdy objevil krásu singltrailů ve Švýcarsku). Ono již před dokem jsme ji de facto vybrali, ale pak z toho nějak sešlo. Asi jsme si řekli, že to za ty peníze nestojí. No ale v poslední době se věta „musíme si tu kameru koupit“ (v různých obměnách hlavně od Vládi) začala objevovat častěji a častěji. No a tak mi nezbývalo nic jiného, než sednou a začít hledat. Ono to ve výsledku bylo docela jednoduché. Rozhodovala jsem se vlastně jen mezi dvěma modely, kdy Drift se mi designově líbil mnohem víc, takže šlo spíš zjistit, jestli tato volba nebude v něčem jó špatná. No všechno jsem to tajně stihla vyjednat těsně před tím, než jel Vláďa do Čech, takže kamerka tam na něj již čekala.
A nebojte se, ne bude tu žádná dlouhá recenze kamery, to můžete najít jinde (třeba zde. Případně zde je porovnání hned čtyř různých sportovních kamer. Ještě jedna anglická recenze. A zde jsou oficiální stránky českého distributora), spíš bych chtěla sdělit, jaká byla naše očekávání a čeho jsme se dočkali. Ještě mimochodem. Druhý den poté, co ji Vláďa přivezl, jsem zjistila, že zrovna v červnovém čísle časopisu dTest byl velký test sportovních kamer! To mělo být v předchozím čísle, aby mi to k něčemu bylo! Ale nutno dodat, že to ta naše kamera vyhrála. Musím ale říct, že kdybych ten test viděla předem, tak asi nic nekoupíme, protože kvalita videa byla u všech hodnocena dost bídně (na internetu pějí na videa z kamer Drift HD Ghost a na GoPro Hero 3 black edition docela chválu, tak nevím, jak to kdo hodnotí).
Samozřejmě, že tím, že kameru máme jen krátce, tak ještě ne vše mohu zhodnotit. Ale nějaké poznámky psát mohu již teď.
Na co nesmíte zapomenout – koupit si i mikro SD kartu. Ta totiž není v balení. Zatímco u GoPro je tato informace s několika vykřičníky všude napsaná, u Drifta to nebylo tak jednoznačné a proto jsem se na to raději zeptala prodejce. Pak také, jestli hodláte nahrávat kvalitní dlouhá videa, koupit kartu vyšší třídy, na kterou se dá zapisovat rychle (a také tahat z ní data jde rychle).
Co pak stojí za zvážení je druhá baterie. Na 32 GB kartu se vejde cca 5h záznamu, baterka ovšem vydrží maximálně 3h a to se ještě musíte hodně snažit.
Před prvním použitím nabijte baterku. Baterie je součástí balení, ovšem bez nabíječky. Nabíjet tak můžete pouze pomocí USB kabelu. Trvá to cca 4 h. Co mě se stalo, že i po odpojení kamery bylo na displeji „charging“ … co s tím? Vyndat a zandat baterku a bylo to. Ještě vtipné bylo, že jsem chtěla kameru na internetu na stránkách Driftu zaregistrovat, ale k tomu potřebujete sériové číslo, které je ve slotu pro baterii. A když nevíte, jestli smíte baterii vyndat, tak to je pak těžké.
Menu a ovládání je jednoduché. Kamera má čtyři módy, které jsou odlišeny různou barvou LED na kameře, takže jestli si barvy pamatujete, což by bylo záhodno, tak je toto výborný ukazatel a urychlí vám to práci (že nemusíte pokaždé do nastavení a kontrolovat, co že to tam máte nastaveno).
Co se mi na této kameře také líbilo je, že je voděodolná bez jakéhokoli pouzdra. Sama o sobě by měla vydržet do tří metrů hloubky, takže hlavně déšť by měl být v pohodě. Vláďa dnes sice vyrazil na kolo, ale na déšť to nevypadá, takže tuto vlastnost vyzkoušíme jindy (nebo raději ne, nechci riskovat). Co ovšem píší v manuálu je, že dálkové ovládání není voděodolné. Pak ale někde jinde je napsáno, že dvířka na USB, která na dálkovém ovládání jsou, musíte vždy pečlivě zavřít, aby byla zaručená voděodolnost. Tak bych čekala, že spršku to přežije; potápět se s tím nepůjdeme.
Co asi bylo příčinou toho, že můj počítač ne a ne kameru najít (po připojení kabelu), bylo USB3.0. Raději používat US2.0.
V rámci balení dostanete i různé držáky. To obnáší dva nalepovací a jeden na pásek na brýle. Říkáte si, s tím si vystačíme, ale zkuste to připevnit na cyklohelmu! To byl boj! To už vám nikde nevysvětlí. Našla jsem toto, ale souboj nebyl ještě vyhrán. No uvidíme, až se Vláďa vrátí z kola, jaké budou záznamy.
Pak samozřejmě začnete dumat, co k tomu ještě prodávají a co by se hodilo. Pěkně totiž vypadá držák na řídítka (zde, nbo na Alze zde), od kterého si slibuji, že by měl udržet kameru víc v klidu. Když už jsme u těch držáků, tak pak je tu ještě jeden na dálkové ovládání na řídítka, protože v balení je jen jeden pásek, takž buď si můžete přidělat kameru nebo dálkové ovládání, ale ne oboje najednou. A ještě k příslušenství – obal na kameru, se kterým můžete bez obav cestovat.
Koukám, že jsem zatím z výhod zmínila voděodolnost a design. Takže k dalším patří LED display, kdy máte možnost vidět, co vlastně natáčíte (display nebývá u malých sportovních kamer běžný), Full HD, fotky (5-11 MPx, možnost fotit i v průběhu natáčení), zorný úhel nejen ten šílený (na sport tedy asi dobrý, když to cpou do každé kamery) 170°, ale i rozumných 90°, … ve zkratce, nechybělo ji mnoho oproti obecně lépe hodnocené GoPro.
Takže jak jsem již zmínila – až čas ukáže, jaké to je.
Jen na okraj – já to kupovala zde (SportovniKamery.cz) a musím říct, že byli velmi vstřícní a při výběru nápomocní, a na stránkách najdete snad víc informací, než na oficiálních stránkách Driftu.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *