Výstava stanů podruhé

Minulý týden jsme zavítali na výstavu stanů do Letňan s tím, že konečně vybereme stan. Jak nám to šlo si přečtete zde. A tentokrát jsme šli najisto. tedy kromě našeho favorita Storm 4 Duralu (favorit z loňska) jsem se chtěla podívat ještě na Campus 4 Duralu, oboje Pinguin. Nakonec vyhrál Storm. Takže stan máme, uvidíme, jak nám bude sloužit. Jo, a ten Vango Omega 450xl se již nevyrábí :-(.

Vláďa si pak vybral malý cyklobatoh, okoukli jsme oblečení pro děti, ale ty funkční věci jsou hrozně drahé. Přeci jenom je něco jiného dát 600 Kč za mikinu pro dospělého, která vám vydrží třeba deset let, a něco jiného dát ty peníze za dětské triko na jednu sezónu. Takže děti nic a mohly jet s Vláďou domů protože je to tu samozřejmě již nebavilo.

Já ještě měla cíl sehnat si batoh. Vybraný jsem měla Mamut, ale pán v té sekci mi pak dodal ještě tři další podobné a já u toho vybírání strávila snad hodinu. Nakonec jsem skončila u Salewa Alp Trainer 30. Oproti tomu Mamutovi tento není tak robustní a má lépe udělané stahovací zapínání nahoře. Také má děrované/odvětrávané ramenní a bederní popruhy. Navíc má trochu prohlá záda, opět kvůli větrání. Ta prohlá záda nemám obecně ráda (špatně se do toho pak vejdou desky, časopisy, apod.), ale tentokrát jsem dala šanci větrání. Co naopak měl Mamut navíc byly přesky přes tu spodní kapsu, snad mi to u tohoto nebude chybět. Vláďa teď říká, že si minimálně 2 roky nesmím na batoh stěžovat. No já doufám, že se nebude opakovat situace s mým stávajícím Crossroad batohem (který mám teprve rok a už se páře horní kapsa, boční síťky a nefunguje zip na šikmé vnější kapse) a že mi ten nový vydrží třeba opět 10 let, jako můj bývalý Salomon. Ono také rozdíl v ceně je cca 2000 Kč, tak snad se to promítne do „trvanlivosti“.

No a pak jsem zabrousila ještě do sekce s oblečením Regatta, kde měli 50 % slevy a akci 2+1 (zakoupíte dva zlevněné kousky a třetí dostanete za 1 Kč). Bohužel střihy dámských kalhot asi nepočítají s tím, že normální ženské mají nějaký zadek, ale naštěstí jsem našla pěkné kraťasy a tříčtvrťáky. No a pak jsem musela hledat ten třetí kousek, že jo 🙂 Takže mám novou košili. Kterou jsem již samozřejmě nutně potřebovala 🙂 (ale vážně, mé stávající oblíbené košile se začínají již trhat, některé jsem si kupovala ještě před Švýcarskem, takže po 10 letech mám nárok na novou drahou košili).

Jo, a boty … sandále a trekové. Mé stávající sandále jsou už opravdu pro ostudu a obávám se, že jednou mi někde spadnou z nohy. Držím se klasicky značky Keen. Vyhlídla jsem si (s ohledem na šířku vpředu, nebudu si za ty peníze kupovat nic, co je byť minimálně do špičky) Keen Venice H2. Trekové boty nic moc. Jen me zaujaly barefoot Merrell (Merrell Move Glove Suede a Merrell Move Glove). No, zajedu se podívat znovu do barefoot obchodu u Jindřišské věže, tam byla nabídka širokých bot lepší, než zde.

Vláďa akci „Výstava stanů“ zhodnotil slovy – za poslední týden jsme si koupili tři nové batohy, … vzhledem k tomu, že už je nemáme kam dávat (ty staré nevyhazujeme, dokud na nich alespoň něco funguje), to abychom si otevřeli půjčovnu :-).

2 komentářů

  1. No dobrý. Ale stavět bych ho nechtěl. Nedovedu si představit scénář – večer postavit, ráno složit a tak každý den, celý týden. Když to jednou postavím, tak pak zůstat na místě aspoň 3 – 4 dny.

    1. Nemyslím si, že by stavění bylo o mnoho časově náročnější než postavit tu naši současnou kopuli. V případě, že se stan bude balit za suchého počasí, tak se vnitřní ložnice vůbec nemusí odepínat od tropika a tudíž při následné stavbě postavíme v jednom kroku oboje, takže to bude rychlé. Uvidíme, jak moc velká nevýhoda je, že stan není samostojný, potřeba je alespoň pár kolíků vzadu a vpředu k vypnutí předsíňky, ale to bylo u naší staré kopule též.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *