Druky, nýty, průchodky

Při psaní článku o šití rukavic jsem zjistila, že jsem se odklonila od tématu a volně pokračuji svým rozhořčením o nabídce druků a nýtů v českých online obchodech :-). Tak jsem to vyňala a pokračuji s tím zde. Hned, jak jsme se přestěhovali, jsme chtěli ohniště, a s tím je spjato i dřevo a jeho sekání. Tudíž jsme, ještě bez ohniště, koupili sekyru. A protože ji prodávají bez pouzdra, musela jsem jedno vyrobit, abych se nebála nechat sekyrku v zahradním domku jen tak „pohozenou“. Nejjednodušší mi přišlo, prostě kousky kůže secvakat druky a je to. Mám hromadu všeho možného, tak jsem se to jala zase zkoumat.

Mám třeba hromadu těchto jednodílkových průchodek (asi), což tedy na Mallu nazývají „očka-druky“. Druk to tedy asi není určitě, jako jednodílnou průchodku si to umím představit na tenký materiál. Tím, že mi k tomu chybí protikus, to asi dám dětem na hraní, ať si „ocvočkujou“ nějakou látku. To samé mám s druky – tam potřebujete 4 kusy na jeden spoj, k něčemu mám návod, k něčemu ne, něco na sebe pasuje, něco ne. No, našla jsem pěkný návod na Caramille, tak z toho třeba něco vykoukám. … no a tam zaznělo, což jsem si už tak nějak domyslela, že k jednomu typu (druk, průchodka, … ) a velikosti musíte mít konkrétní aplikátor. A zazněla tam i odpověď na můj „problém“ – ano jde o průchodky bez podložky (ty kousky výše, kterých mám spoustu a které mi jsou nanic). A zkušenosti s tím špatné, že se to vytrhává. Tak pak nevím, na co jsou, asi jen na hraní 🙂

U toho pouzdra na sekyru využiji spíše nýtky. Takže jak na to.

A jak tak člověk kouká, kde by si to online koupil, vyskakuje na něj kde co. Nevím proč, ale třeba sadu nýtů bych nejlevněji pořídila na Wish, ale k tomuto čínskému online prodejci mám nějak averzi (stejně jako Alibaba, Vevio, apod.). Preferovala bych českého prodejce, nejlépe pak samozřejmě i českého výrobce, ale to se ne vždy uvádí. A tak mě osvítil nápad nechat se s obchody inspirovat u Caramilla. Ale moc to nepomohlo.

Nýty Prym 15 ks 9 mm (115 Kč), ty samé u Stoklasa (179 Kč), Amazon Bememo 120 ks různé průměry (12 EUR ~ 317 Kč), Wish sada nýtů 180 ks (148 Kč), Wish sada 360 ks různých nýtů (139 Kč). Tak jsem nakonec objednávala z Amazonu (v rámci objednávky dalších věcí): 300 ks set nýtů o třech velikostech a třech barvách, s děrovačem a kleštěmi za 11 Euro (290 Kč) a 20 párů nýtů ve dvou různých barvách a k tomu 11 ks potřebného nářadí na různé velikosti děr apod (11.9 Eur, cca 300 Kč).

Po pár dnech to dorazilo a práce se sadou, kdy vše na sebe pasuje, je jedna radost. Za pár minut bylo pouzdro hotové a já konečně mohu uklidit celou svoji „nýty-druky-průchodky“ sbírku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *