Domácí těstoviny

24.2.2013
Po včerejšku byl Vláďa sice unavený, ale i tak se vypravil ještě zalézt na stěnu. Já jsem tak měla čas pro sebe a věnovala se učení, televizi a „mytí“ strojku na domácí těstoviny, který Vláďa dostal k Vánocům. Ono se přístroj má sice mýt, ale nesmí se mýt pod vodou ani v myčce. A některé výrobní nečistoty byly dost nechutné. Jediné, co jsem na internetu našla a přišlo mi dostatečně jednoduché a účinné, bylo projet to párkrát těstem a to pak vyhodit. Takže ještě před těstem „na ostro“, které čekalo na odpoledne na Vláďu, jsem si vytvořila testovací kousek a několikrát ho strojkem prohnala. Fungovalo to. I když by to pro příště chtělo ještě nějaký štěteček s tuhými štětinami (pro sichr).
Pak dorazil vyhladovělý Vláďa, zblajznul polévku ze včerejška (domácí vývar a Podravka, bez glutamátu, dělá svoje :)), ale stejně remcal, že by si ještě něco dal. Takže za chvíli jsme rovnou začali s našimi prvními domácími těstovinami. A jak to dopadlo? Nadmíru dobře. Sice to zabere čas, ale Vláďa si je chuťově pochvaloval. Já nejsem takový gourmet, mě přijdou obecně těstoviny všechny stejné :), ale byla to legrace. Jak nám to šlo a jak to vůbec probíhá, se můžete přesvědčit na následujících fotkách.
1) Tak takto vypadá náš nový pomocník v kuchyni a výroba domácích těstovek. 2) Těsto: mouka, vajíčko, sůl, olivový olej. 3) Prohníst. 4) „Umačkat“ placku. 5) Projet těsto strojkem. Začíná se od největšího rozestupu válců k menšímu a menšímu. Až můžete mít průhlednou placičku. 6) Projet placičku kráječem a nechat jednotlivé těstovky vyschnout (zde široké nudle).
1) Sušák na těstoviny nemáme, tak jsme si museli vypomoct tím, co máme. 2) Po ani ne hodině zasychání, šup s nimi do vařící osolené vody na pár minut. 3) Hotové těstovky. 4) Abychom je nejedli samotné – kuřecí maso s cibulí a cuketou v kokosové omáčce s kari a zázvorem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *