Drobenkový koláč s jablky

zdroj

Suroviny

  • 300g hl.mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150g cukru
  • 100g másla
  • 750g jablek
  • (můžeme přidat rozinky)
  • 2 lžíce mouč.cukru
  • tuk a strouhanku na formu
Postup
  • Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, cukr, máslo, a mezi prsty vypracujeme drobenku.
  • Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou drobenkového těsta. Dobře přitlačíme a vytvoříme okraj.
  • Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jadřince. Rozkrájíme je na plátky a rozložíme na korpus.
  • Navrch nasypeme zbylou drobenku a poprášíme ji 1 lžící mouč.cukru.
  • Pečeme cca 40 min.
Pozn.: My pekli na 160st. asi půl hodiny a potom 10 min na 180st … asi to chce od začátku trošku víc.
Krásně se vešel do malé dortové formy.
Na řezu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.