Ei Ei Ei

17.4.2017
Po dlouhé době jsme zase byli na Velikonoce ve Švýcarsku. A tentokrát jsme se i aktivně zúčastnili místniho zvyku – sbírání vajíček, které poztrácel velikonoční zajíček (obdobně asi jako v UK nebo USA). Napadli jsme na to naprosto náhodou – Vláďa si vzal letáček v sobotu v pekárně.
Ráno jsme tedy všichni vyjeli směr Bülach a dále do vesničky Höri, kde se nám nakonec podařilo zaparkovat u nějaké továrny. V lese nad vesnicí bylo ve vytyčeném úseku poschováváno 500 vajíček. Bylo chladno a zataženo, ale to neodradilo desítky dětí a rodičů přijet autem/na kole, či přijít. Vybaveni košíčky, krabičkami, taškami, a papírovými obaly na vajíčka. V jedenáct byl hromadný „start“ a děti i s rodiči se vyřítili na lov nejen krásně barevných vařených vajec, ale i deseti speciálních zlatých vajíček, které pak mohl hráč vyměnit za velkého čokoládového zajíce. Eli s Vláďou po cca 15 minutách skončili se skórem 10 vajec. Hodily se – doma nám došel chleba, takže na oběd jsme měli jen ovoce, a tak troška proteinů přišla vhod.
Připravení vtrhnout do zóny.
Velikonoční zajíček (neboli Osterhäsli)
Eliščin (a Vláďův) úlovek. Na příště si musíme sehnat košíček. Ale pořád mi to přišlo lepší, než chodit rovnou s tím kartonovým obalem na 6 vajíček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *