Plavání, lezení, Podzimní slavnosti

24.9.2017
Tak to byl víkend. Sobota byla akční. Dopoledne šel Vláďa s Eli na její pravidelné plavání. Myslím, že se to líbilo oběma. Eli už po létě z vody nemá vůbec strach a je ve svém živlu. Máťa vstával v půl šesté, a tak jsem doufala, že kolem deváté zase usne a já se vyspím s ním. Nestalo se. Tak jsem ho dala do kočáru (kde za chvíli usnul) a vyrazila pěšky do Oerlikonu na trh. Sehnala jsem pro co jsem šla – Amaretti (takové strašně dobré sladké „pečivo“ s krémem a čokoládou), jablka a hrušky na Matyho přesnídávky a mošt z hroznového vína. Pak dorazil i Vláďa s Eli z plavání. Eli chtěla slunečnici, Vláďa vybral u Italů nové brambory a vyrazili jsme autobusem zpět.
Během mého poobědového spánku Máťa olízal temperami nabarvené polystyrenové vajíčko. Vláďa mu většinu dokázal z pusy vytřít hadrem. Parádní zážitek a ještě lepší probuzení, protože Vláďa ke mě samozřejmě hned vtrhnul.
Vláďa jel pak ve dvě na kolo s Honzou a my s Eli vyrazili na slavnostní otevření našeho nově zrekonstruovaného hřiště. Eli si tam nechala namalovat kytičky na obliček, dala si muffin, trošku zablbla na prolejzačce a šly jsme dál. Tento víkend je totiž také Herbfest v areálu pro tělesně a mentálně postižené Altried. Takže Eli na stupátku dojídala mufina, Máťa spal v kočáře a já ťapala. Na této podzimní slavnosti to bylo velkolepé. Eli si vyžadonila balonek s Minnie a jízdu vláčkem. Samotné se ji nechtělo, ale naštěstí potkala kamarádku ze školky Isabelle, takže jely spolu. A pak už jen Eli lítala za ní. Vyblbly se na skákacím hradě a v půl šesté, kdy se Maty probudil, jsem Eli ukecala na cestu domů. Dorazily jsme v šest, asi deset minut po Vláďovi, který si ve vaně zrovna smýval kolomaz z těla – někde mu to na vlkhém podkladě ujelo, tak udělal s kolem kotrmelec. Vše ok.
V neděli jsme pak ráno vyrazili všichni na rodinné boulderování. Dorazila i Domi s Kevinem a Kaiem a taky celá rodina od Zuzky, takže si Eli hrála s Clemi. Kai je pořád takové tintítko.
Během mého poobědového spánku zase průser – Máťa spadl z postele. Vláďa ho při spaní obehnal dekami a polštáři, ale Máťa se po probuzení vydal na obhlídku okolí. Buď zátarasy přelezl nebo podlezl. Řev (mě to přes špunty ale nevzbudilo), boule na hlavě, jinak ale vše ok. Takže 1,5 h poobědového spánku bude vykoupená probdělou nocí, protože dneska neusnu a budu Matyho pořád kontrolovat.
A Vláďa hlásil, že Matymu vyrostl konečně první zub – podle mě to je ale stále v tom stejném stavu, jako to bylo v jeho 4 měsících. Takže zatím to nepočítám.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *