Nej nej věci

Přísahala bych, že jsem to tu už psala, ale nemohu to dohledat. Každý má věci, které si v euforii koupil a pak nikdy nepoužil, nebo to bylo ve slevě, nebo mu to někdo doporučil. Těch mám spoustu a pomalu (ale jistě) se mi je daří odprodávat / darovat. Co pak ale ty věc, u kterých si pokaždé, když je vezmete do ruky, řeknete „tohle byl opravdu dobrý Kauf!“. Mám jich pár a o ty se s vám chci podělit. Abych nebyla jen jako ta bába na protějším balkóně, která jen (pořád) nespokojeně huláká (italsky?). Abyste ode mně neslyšeli jen stěžování si na nějaký výrobek, ale i chválu. Jinak zatím nejpodobnější článek, který jsem na toto téma napsala (už jsem si vzpomněla a dohledala) je o miminkovských věcech – které se nám osvědčily a které ne (zde).
  • Úplně nejnovější věc, kterou vyzdvihuji (bože, jak já těm „i“/“y“ odvykám … že mi nějakou tu chybku odpustíte?) do nebes, je „bug“ (v angličtině to zní lépe, než v češtině „brouk“), nebo-li asi správněji „hands-free“. Prostě něco, z čeho můžete poslouchat audioknihy a nemusíte pokaždé strávit pět minut rozmotáváním kabelů!! No není to geniální? Pokaždé, když tuhle malou potvůrku vytáhnu z kapsičky, tak nechápu, že jsem si to nekoupila už před lety :-). Mám od Sony model MBH20 a stálo to ani ne 20 CHF. Navíc se tím dá i telefonovat (zatím tedy ještě nevím, zda tím nějak mohu hovor i zvednout/utnout, nezkoušela jsem). Takže top top top 1 🙂
  • Další věc, u které mě vždy překvapí, jak dobře to funguje, je ve výše uvedeném článku také zmíněná – termoska Primus se šroubovacím uzávěrem (ne tím vyskakovacím, ten stojí zaprd). Voda si udrží po celý den teplotu, kterou tam nalijete.
  • Další věc ani nevím, jak se jmenuje, ale je to cool. Jak jsem psala, že se zbavuji a prodávám nepotřebné věci, tak to většinou posílám poštou. Což znamená většinou balík. A to často znamená krabice a lepenka. Mám výbornou lepenku, která parádně drží. Nevýhoda – parádně drží … na všechno. Jak já s tím vždy bojovala! No a konečně jsem si koupila „tape dispenser“ (česky asi dávkovač pásky). Ne ten na kancelářskou malou lepenku (ten je mimochodem taky fajn … postupně se probojovávám k neustále robustnějšímu provedení. Eli se mě jednou ptala, na co to je dobré – tak jsem říkala, že pak můžeš lepit lepenkou jen jednou rukou – odmotáš a utrhneš o zoubky jednou rukou, nepotřebuješ nůžky … tak mě opravila, že i na tohle potřebuješ dvě ruce – jednou rukou držíš lepenku, druhou ten dávkovač – a měla naprostou pravdu!), ale pořádnou (bez rukojeti), asi něco jako toto. K tomu v akci tři role lepenky. Chvíli mi trvalo, než jsem chytla ten správný grif (svědkem budiž řádek malých vpichů na noze), ale nedám na to dopustit.
  • Pak v běžném životě užijeme různé krabice a krabičky na hračky. Jsou všude (ty hračky)! Asi se nějak tajně v noci množí, či co, fakt to nechápu, kde se všechny vzaly.
  • Cestovní hrnek na kafe. Mám ho teprve chvilku, zatím jen jedno použití, ale je to cool a hned si s tím připadám „zelenější“. Teď jen doufat, že až si jednou zase budu objednávat kafe s sebou, bubu ho mít u sebe. Hrnek Stojo.
Toť prozatím vše. Určitě budu věci dodávat. Nebo se můžete podělit vy se mnou o vaši nejoblíbenější / nejpraktičtější věc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *