p2p půjčky – investujte, diversifikujte, vydělávejte (riskujte)

Je to již nějaký pátek, co jsem pomalu začala volné prostředky po malých částech investovat. Začala jsem u ČSOB a ING podílovými fondy. Stavební spoření nepočítám. Pak jsem ale narazila na článek o p2p půjčkách (a další navazující příspěvky). Rok jsem si to nechala rozležet v hlavě a pak před skoro již dvěma lety to také zkusila. Na nějaké zevrubné povídání je teď už moc hodin a mě padají víčka. Ale chci tu uvést alespoň seznam toho, co využívám, a kde mám jaké „bonusové“ kódy. To se vám může hodit při zakládání účtu – vy i já dostaneme bonus, většinou na základě vaší investované částky. Pokud si tedy budete chtít účet u níže uvedené společnosti založit, využijte „Doporuč kamaráda kódy“ níže pod článkem.

Na převody peněz poté využívám TransferWise a CurrencyFair (ty také mívají „doporuč přítele“ akce). Vláďa teď (2019) začal používat Revolut a docela si to chválí (na to zatím žádný refer-a-friend kód není).

Z dalších platforem využívám:

Refer a friend akce – díky následujícím odkazům získáte vy i já nějakou výhodu

Transferwise – Zaregistrujte se pomocí uvedeného linku. Převody do 500 liber máte bez poplatků. Až uděláte převody za 200 liber, já dostanu 50 liber (stav k 13.4.2019).

CurrencyFair – Zaregistrujte se pomocí uvedeného linku. Musíte udělat převody za 2000 EUR (či ekvivalent v jiné měně). Já i ty pak dostaneme 40 EUR. (stav k 13.4.2019).

Portu – Zaregistrujte se pomocí uvedeného linku. Ty i já získáme 3 měsíce bez poplatků. (stav k 13.4.2019).

Mintos – Napište mi a já vám pošlu můj kód (neměl by se sdílet veřejně, tak proto). Odměna se odvíjí od zainvestovaného obnosu na konci 14 denního období ihned po registraci. Minimální investovaná částka je 500 EUR, pak je odměna (pro oba) 10 EUR. Pro 1000 EUR to je 20 EUR, atd. (stav k 13.4.2019).

Zonky – Zaregistrujte se pomocí uvedeného linku. Pokud si vezmeš půjčku u Zonky, dostaneme oba 1000 Kč. Minimální půjčka je 50 000 Kč. První stři splátky musí být splaceny včas. (stav k 13.4.2019).

Degiro.ch –  Zaregistrujte se pomocí uvedeného linku. Až budeme mít zobchodováno tak, že na poplatcích jste zaplatili 20 CHF během 3 měsíců od otevření účtu, 20 CHF vám bude zpět připsáno na účet a já dostanu taktéž 20 CHF (stav k 13.4.2019).

1 komentář

  1. Tak na tohle asi nejsem dost pohotová, využívám podílové fondy, klasické spoření, životko, prostě docela konzervativní věci – ale budu o tom přemýšlet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *