Pfannenstiel

Na páteční odpoledne jsme si udělali pěkný výlet na rozhlednu Pfannenstiel. Dopoledne byla Eli ve školce, takže jsme museli počkat, až dorazí domů. Takže jsme mezitím nakoupili (máme totiž návštěvu z Čech 🙂 ) a uvařili oběd, připravili výbavu a odpočívali. Z Curychu to je cca půl hodiny autem. Na to, že je Curyšský kanton taková placka, tak sem jsme od Greifensee pěkně stoupali. Autem jsme se přiblížili skoro nejblíž, jak to šlo – u restaurace Vorderer Pfannenstiel. Takže nikoli u restaurace Hochwacht, od které je rozhledna nějakých 300 m. Takže po urputném stoupání od parkoviště k Hochwacht, kdy se Eli sotva plazila, jsme dorazili k restauraci a pokračovali rovnou ke kovové rozhledně. Zde jsme zdolali 173 schodů a otevřel se nám krásný výhled široko daleko – na jedné straně se lesklo Zurichsee, na druhé straně Greifensee, v dálce Säntis.

U restaurace Hochwacht si Eli dala zmrzku a chvilku jsme strávili na hřišti. Následně jsme seběhli těch několik set metrů k autu a pokračovali do Hinwilu do čokoládovny.

Domů jsme tak dorazili v šest. Dala jsme si kafčo a ještě jsem stihla můj večerní tréning (sebeobrana). Takže to byl výživný den. Večer jsme ještě naplánovali výlet na druhý den (sušenkárnu Kämbli jsme bohužel zavrhli, protože to je na naše prcky moc daleko autem).

Fotky z dneška zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *