Zahradní „skříň“

Aby nám různé věci v garáži nepřekážely a aby garáž byla opravdu garáž a ne, jak tomu často bývá (a byl to de facto i můj plán 🙂 ), skladiště různého, zakoupili jsme na zahradu venkovní skříň. No ona to měla být původně zahradní dřevěná skříň, něco oku lahodícímu, na motyčku a trochu té hlíny. Ale jak jsem různě měřila věci, které chci, aby se tam vešly (třeba tři IKEA pořadače, 20 l písku, který jsme si z Curychu přivezli :-), dětské hračky, dětské nářadí (dospělácké nářadí nemáme, využíváme dětskou sílu – práce hrou), skládací stolek na kafčo, apod.) trošku jsem si říkala, že „skříň“ je málo. Takže i co se ceny a dostupnosti týče (byl skladem v Alze a nemuseli jsme sáhnout po zahraničních e-shopech) jsme skončili i malého zahradního domku, toho nejmenšího od Keter (Domek MANOR 4×3 ). Alza nám ho přivezla až domů během pár dní.

Na internetu se mi líbily komentáře „jednoduchá montáž“. Ono jednoduchá možná, ale zdlouhavá. Abych nemusela čekat na víkend, začala jsem s Eli montovat v týdnu sama. Vláďa sice byl „doma“, ale pracoval, takže neměl moc čas přiložit ruku k dílu. No, to jsem si dala. Začaly jsme v 10 ráno, když povolila jinovatka. A s přestávkami jsem to dokončovala v pět večer (cca 4 h práce), už i za Máťovy a Vláďovy asistence. Vláďa udělal to nejdůležitější – pomohl mi hodit střechu nahoru a přimontoval panty a petlici :-). Jinak jsem těch milion vrutů, které to mělo (je to taková „plastová lepenka“) přidělala sama. Kvůli tomu jsem musela také svoji práci přerušovat – nechat dobít akušroubovák :-). Takže stojí.

Pan domácí, když to viděl, jen řekl – vy jste ještě neviděli, jak to tady umí foukat, co? 🙂 Takže nám u souseda domluvil velké betonové kachle, kterých se soused zbavuje, a ty dáme místo základové desky a přišroubujeme to k ní. Ono to zatím stojí, ale dle odborného oka pana domácího by to vichřici nepřežilo (a asi takový větřík není výjimkou).

Jediné co mě štve – v návodu (obrázkový a la IKEA) je s prominutím každý prd, ale v jednom kroku nemají, že desku otočí. Ono to z toho obrázku není patrné, jako když se člověk soustředí, tak vidí, že je tam najednou druhá strana, ale já si speciálně kontrolovala, aby mi to vše leželo, tak jak má, dírky byly, kde mají, apod., a to že to v jednom okamžiku otočili, tam nebylo. Takže jedna lišta dveří je opačně a z toho důvodu jsou i všechny ostatní lišty obráceně a vruty jsou tak našroubovány ze špatné strany. Funkci to nijak neovlivnilo. Jen by to asi vypadalo lépe, kdyby byly zevnitř a né z venku. Ale vzhledem k tomu, že vrutové hlavy koukají všude okolo, ve stěnách i na střeše, mi to přišlo normální. A ve výsledku to nijak nebije do očí. No jo no.

Zdroj obrázku: Google search.

1 komentář

  1. 🙂 – tak tohle se stane i u Ikey – když jsme čroubovali skříň u Dity – taky jsme to nechyly být – kdo by ten miloin šroubků zase předělával – ale písem,ně jsem je upozornila i s fotem – omluva potěšila, ale nepomohla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *