Dremel 3000

Když Máťa v září začínal školku, ze začátku tam šle vždy jen na hodinu, později třeba 1,5 h. Nic moc čas na to vrátit se domů a tam něco rozumného dělat. A tak jsem vždy zašla na chvíli do nedalekého Bauhausu. A měla dost času si prohlédnout různá zákoutí. Narazila jsem tak konečně i na oddělení pro kutili s univerzálním nářadím. Po konzultaci s internetem (Jak jsem tam tak stála před Dremel stojanem, stále nerozhodná, tak jsem zkoukla i Duel Dreme vs. Proxxon – z toho pro mé potřeby vyšel Dremel dostatečně dobře.) jsem nakonec neodolala a vybrala si Dremel 3000 nikoli rozšířenou verzi s pár nástavci, ale jen tu základní. A nástavců jsem si koupila hned celý kufřík. Dremel-3000 je prezentován jako „dokonalý všestranný univerzální nářadím“. Pro mě má hlavně tu výhodu, že je to menší a drží se to spíš jako pero, než jako velká vrtačka, před kterou mám ještě stále respekt :-). Zatím jsem vyžkoušela broušení a hlavně vrtání. Na to jsem si musela pořídit sadu vrtáků. Výhoda těchto je, že mají všechny stejně tlustou stopku a nemusí se kupovat extra sklíčidlo. Jiné sady mají totiž nejen různé průměry vrtáků, ale i stopek (no, pak nevypadají tak legračně 🙂 ).

Zatím tedy funguje vše, jak má (zatím největšího využití našel při předvrtávání otvorů na vruty). Plusem je, že výrobcem by snad měl být přímo Bosch, tak kvalita to snad bude. A také jsem si to přímo v obchodě mohla osahat. Online by se našly by se i jiné, ale bůhví jak to pak je s nástavci, reklamací, apod.

Jo a abych nezapomněla – jsou k tomu ještě super vychytávky jako například ohebná hřídel, univerzální stojan (nebo závěsný stojan), řezná souprava, apod.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *