Výlet na Kokořínsko

Na Kokořínsku jsme letos byli již několikrát. Vláďa to tam miluje, není to daleko, teď na podzim jsou tam lesy krásně zbarvené. Vláďa nám připravil 5 km trasu, což je pro děti akorát. Bohužel předpověď počasí trochu nevyšla, takže kvůli dešti předešlého dne a dnešního rána bylo všude bahno. A začali jsme rovnou pořádným stoupáním … a svačinou, to je taková klasika hned po výstupu z auta. Maty toho ve svých 3,5 letech sní leckdy víc, než Vláďa 🙂

S ohledem na kovidovou situaci nám přijde, že je nyní v lesích fakt nával. Naštěstí naplánoval Vláďa startovací místo šikovně a ještě se nám podařilo urvat volné parkovací místo. Jinak je vidět, že lidé parkují všude možně. Z Osinalic jsme vyrazili do kopce, cestou Vláďa neodolal a sbíral houby, ačkoli si „schválně“ zapomněl houbařský košílk, aby ho to nesvádělo. Tak sbíral do látkové tašky. První zastávka na sváču (pro někoho již druhá) byla u jeskyně Wernerovka a další (na sušenku) na 360° výhledu na vršku Nedvězí. Takový výhled kolem dokola jsem už dlouho nezažila, asi na nějakém holém vršku ve Švýcarsku. Následoval bahnitý sešup , div ne po zadku, a po červené a potom, když začalo pršet, po nějaké neznačené zkratce zpět k autu. GPS naměřila nakonec 7 km, ale to mohlo být kvůli Vláďovým zacházkám na houby a také kvůli okolním skalám, které GPS signál ovlivňují.

Děti byly od bahna slušně, navíc Eli šla v teniskách, páč jsme ještě nestihli koupit podzimní/zimní boty. Takže ta měla nohy docela vymrzlé.

Navíc si budeme tuto „procházku“ moci zahrnout do virtuálního „běžeckého“ ZOO běhuŠmajda 5 km.

Charakteristika kopce:

  • Název: Nedvězí
  • Výška: 458 m
  • Prominence: 115 m
  • Izolace: 3,9 km
  • Pohoří: Ralská pahorkatina

3 komentářů

  1. Tak to jste si užili – my si taky říkali, že předpověď byla jiná, ale stihli jsme procházku bez deště!

  2. Bylo to fakt super. Vedle nádherné vyhlídky krasné podzimní scenérie všude po cestě. Plus různé skalní útvary, rokle (někdy spíš kaňony), nádherné stromy, zejména buky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *