Týden plný návštěv

Začalo to již minulou neděli – za Eliškou dorazila na návštěvu Pihu – kamarádka z jeslí, která u nás nebyla již rok. Vláďa byl na lezení, Maty s holkami jsem hlídala já. Ale ony si v pohodě vyhrály sami.

V pondělí jsme s Eli jeli jen s Máťou (po školce) do blízkého zahradnictví se zeptat, jestli by neměli zájem o naše staré plastové květináče a dřevěné přepravky. Dělala jsem na balkóně čistku a tohle nám tam jen překáželo. Tak prý to nechtějí (takže jsem se s tím musela tahnout zase domů). Cestou Maty usnul, tak si Eli na hřišti (Spielplatz Luegisland) hrála sama (tohle hřiště ani na minule zmiňované mapě hřišť není a přitom je fajnové. Asi je to jen v rámci okolních baráků a nic oficiálního “pro všechny”). A pak hurá na “sportování” (Eli chodí jednou týdně na sport zadarmo do tělocvičny).

V úterý za námi dorazila dvojčata s Fabiánem, napustili jsme si bazén a byla pohoda. Odpoledne uteklo jako nic.

Ve středu to bylo ještě zajímavější. Bylo snad třicet stupňů, takže venku vedro, uvnitř jsme měli zatemněno a docela příjemně. Tentokrát dorazila Clemi (s maminkou a bráchou) a i dvojčata s Fabiánem. Dnes byl doma i Maty, takže jsme tu hned měli 7 dětí (a tři maminky). Ale vešli jsme se v pohodě. Na bazén se ani nedošlo, nechtělo se nám ven do vedra. Až když všichni v půl šesté odešli, tak si tam Eli s Matym vlezli (každý do svého).

Čtvrtek. Klasika. Po školce hned domů a rychlý oběd – torteliny. A pak honem na Musik & Bewegung (tančení se zpěvem). A odtamtud jsme jely hned do bazénu (Badi Auhof), kde jsme se konečně s Eli dostaly na tobogán (Maty v jeslích). Loni se Eli totiž ještě bála. Nebylo dnes takové vedro jak včera, spíš tedy pro mě bylo chladněji, než záhodno, navíc foukal vítr. Ale dvě hodinky jsme to tu vydržely a Eli se pěkně vyblbla. Potkala i pár kamarádek ze školky.

A pátek jsme vyrazily na již zmiňované hřiště Hagenbrünneli. Kde jsme se nakonec setkali i s Fabiánem a dvojčaty, kteří bydlí dvě zastávky busem odtud. Takže uvidíme, jakou rychlostí budeme přidávat nově objevená hřiště.

Sobotavýlet na Irchel.

Neděle. Dopoledne/poledne celo rodinné lezení na Milandii. Lezl vlastně jen Vláďa. Eli trochu bulderovala, Maty lezl hlavně po schodech a já ho hlídala. Doma rychlý oběd a potom s Honzou do Ziegelhütte na zmrzlinový pohár, když už má dnes Honza svátek. A pak jsme ho k nám pozvali na večeři. Takže to byl nabitý týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *