Mana a jiná tekutá jídla

27.9.2019 (dopisováno pak 01/2021)

Jak jsem se přistihla, tak někdy v koloběhu dne, sledování odjezdů autobusů, sledování vyzvedávacích časů dětí, vaření, úklid, vyplňování dokumentů, atd., tak nemám leckdy ani chuť na jídlo. Ale hlad se nakonec dostaví, že ano. Proto jsem se rozhodla zkusit tekuté jídlo a uvidíme. Na tomto trhu nemám přehled, a tak jsem dala na reklamu, že.

  • Mana. Někde na mě vykoukla reklama na Manu, tak jsem si ji přes Mall (spolu s Alzou mé nynější oblíbené obchody 🙂 ) objednala a u Eliščiny školy vyzvedla. Chuťově to není tak hrozné (šla jsem najisto do čokopříchutě). V šejkru se mi to moc rozmíchat nepodařilo (kousala jsem pak do hrudek prášky, navíc se studeným mlékem nic moc), takže pro příště jsem to dávala už do smoothiemakeru a dobrý. Navíc vodu nahrazuji mlékem (vlažným). Koupila jsem si jen startovací balíček na otestování. Nyní hledám další alternativy a provnám cenu a složení. O Maně se dá najít ledacos. Například zde či zde. Na porci to vychází na 47 Kč. Někomu to sedne, někomu ne. Nemyslím si, že to je tak hrozné. Není to tak, že bych od rána do večera pila jen tohle, je to 1-2x týdně na oběd a až si sedne týdenní rozvrh rodiny, tak ani to ne 🙂
  • Jako další jsem vygůglila, ale nevyzkoušela, goodly (porce za 35 Kč).
  • A další je Anapur (mnou nevyzkoušeno), recenze – srovnání s Manou
  • Srovnání tekutých náhrad jídla
  • Drink od Mixit. Ten jsem vyzkoušela, opět jejcih výběr příchutí a obecně mě to nijak nezaujalo. Rozhodně ne ta jejich kávová příchuť, myslím, že borůvka či jahoda nebo banán s vanilkou ušel, ale není to tokové to JO, TO JE ONO. Porce vyjde cca na 41.5 Kč.

Závěrem – když nestíhám, tak to řeším ve výsledku kafem, banánem, jablkem, nebo tím, co mám v batohu, což s ohledem na děti bývají oříšky a suchary nebo krekry.

2 komentářů

  1. Něco mezi amarouny a stravou pro kosmonauty (astronauty – nehodící se škrtněte).
    Nic pro mě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *