Bezobalu

Během stěhování jsem toho zas až tolik nevyhodila, takže ve sklepě máme několik krabic s mycími a čistícími prostředky (kartáčky, WC čističe, opalovací krémy na 100 let dopředu, atd.). Ale už nemáme zásoby šampónu a tělového mléka (obzvlášť v zimě mám dost suché ruce, takže mám krém v každém pokoji a krémuji). Takže jsem se vypravila koupit si nový. No a zkrátka, prošla jsem několik drogerií a nějak jsem se nemohla přesvědčit ke koupi další ohromné tlustostěnné plastové tuby, když mám už (ne)jednu velkou doma, která funguje. Kdyby se tak dala znovu naplnit. No ale čas mě tlačit, takže jsem šáhla po kokosovém oleji ve skle a jela domů.

A pak tomu osud chtěl, že když jsem si vybírala zásilkovnu pro svojí objednávku knížek, tak jsem zjistila, že hned vedle je bezobalový obchod (hned u Hradčanské, Pod Kaštany 5, naproti Megaknihám… jo a ty knížky jsou super! Mají tu, tedy alespoň online, parádní výběr německé literatury pro děti). Takže jsem to spojila (ještě s návštěvou dopravního oddělení Prahy 6 pro parkovací kartu do modré zóny) v jeden výlet … s nákupní taškou na kolečkách. Teoreticky jsem se přichystala, pročetla nabídku a vyrazila s několika prázdnými dózami. Hlavně jsem si to chtěla prohlédnout, ale když už tam budu, tak bych pár věcí mohla vzít.

Obchůdek je to nevelký, ale nabídka, v rámci možností, široká – mají všechno možné zrní, oříšky, rýži, těstoviny, oleje, sušené ovoce a mycí věci (hygienické i do pračky a myčky). Zvážila jsem tedy své nádoby a na zkoušku vzala rýži, mýdlo, „jar“, sůl do myčky (měla jsem s sebou i papírové pytlíky) a tuhý šampón. No a 130 Kč za kostku mýdla se mi dávat nechtělo, to holt koupím v normálním obchodě, baleno v kartonové krabičce. Stejně tak tělové tuhé oleje mi přišly docela drahé, ale ty asi vyzkouším, až s Máťou spotřebujeme ten kokosový olej (za normálních okolností je příjemně tuhý, jen člověk musí dávat pozor, když si ho nechá stát na podlaze a zapne podlahové topení :-D).

Takže spokojenost a pěkná zkušenost. Jen myslím, že nemám žádnou další pobočku, která by byla trochu blíž. No což, jednou za čas se projedu.

Dodatek: Zpětně koukám na účtenku a holt to zatím je tak, že tyhle výrobky jsou všechny o něco dražší, než v normálním obchodě. Tuhé mýdlo jsem už zmínila. Kostka mýdla (110 g) za 105 Kč, nejdražší Dove by vyšel na 35 Kč. Stejně tak rýže arborio (na Rohlíku za 98 Kč/kg), bezobalově 114 Kč/kg. Tak sand to je alespoň fairtraid a bio :-). Jsem zvědavá na ty tuhé šampóny. Naopak sůl do myčky mě vyšla na 2,46 Kč 🙂 Jen si musím najít dávkování, jednotlivé kostky mi přišly dost těžké a nevím, jak na ně 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *