V poslední době se docela i našel čas a chuť na trochu kuchyňského experimentování. Co z toho vzešlo?
Domácí housky s mákem a solí (ze sušeného droždí).
Domácí pšenično-žitný chléb (z kvásku).
Makové a tvarohové kynuté koláče (čerstvé droždí) [Vaněk: Poklady klasické české kuchyně].
A vsechno se i moc povedlo a chutnalo!
Už mám zase poslintanou klávesnici.
Domácí jogurt už mám úspěšně za sebou . Jen teď kvůli Elišce volím kupovaný, protože věřím, že to je, co se plísní týče, lépe kontrolované, než ten domácí. Většinou jsem jich vyrobila šest, ale musely se do týdne sníst.
Ja zacinam mit strach, co jeste budeme v Curychu varit sami? Nechystate domaci hospodarstvi, ze ne?
2Janka: to je jasny, ze jen same dobroty