Pelmeně

6.4.2013
Povelikonoční víkend se nesl v duchu odpočinku (u mě; Vláďa uklízel, pral, žehlil, vařil, apod.). V sobotu jsme se parádně vyspali (až do 10) a vzápětí chtěli začít připravovat oběd – pelmeně. Nevím už, jak k tomu pak došlo … najednou jsme seděli v autě a jeli se podívat do 40 min vzdáleného obchodu s dětskými věcmi. Inzerovali 1000 m čtverečních prodejní plochy. Chtěli jsme se podívat hlavně na kočárky. Výsledek byl takový, že většina korbiček vystavených modelů nám přišla dost malá. Takže hledat budeme dál. Ale měli tam jedem moc pěkný běžecký model; relativně velký, tříkolečkový, … ale designově vypadal fakt pěkně. Takže pokračování příště.
A protože jsme byli jen co by kamenem dohodil od Lindt obchodu, nemohli jsme se tam nestavit. 250 g výběrových čokokuliček posloužily Vláďovi jako výborný oběd a po příjezdu domů jsme se tak mohli vrhnout na výrobu pelmení. Začátek jsem nechala na Vláďovi a šla si na 1,5 h lehnout. Vláďa mezitím vyzkoušel náš nový mlýnek na maso (byl z něj nadšený) a připravil těsto.
400 g jehněčího, 300 g hovězího, cibule, koření, namleto na střední hrubost.
Pak už jen stačilo naplnit a vytvarovat jednotlivé pelmeně. Museli jsme to udělat nadvakrát, protože jinak bychom večeřeli až bůhvíkdy.
Ke konci už byli jeden jako druhý.
Takže po prvních 40 kouscích jsme večeřeli, dalších 40 zmrazili a posledních 40 zbylo na druhý den na oběd. Napoprvé tedy úspěch.
Ještě 20 min povařit ve slané vodě, přidat na talíř máslo a můžeme podávat.

4 komentářů

  1. Tak ty jsou luxusní – úpně se sbíhají sliny. My jsme si včera zašli k Houdkům – já měla panenku s hříbkovým ragů a šťouchanými bramborami, táta dal přednost řoštence na burgunském s mandlovým knedlíčkem. Každé jídlo líkalo i cenou pod 80Kč.

  2. A taky byly mňamózní! Po ochutnání té první várky to Vláďa ještě trochu dochutil (přeci jenom dochucování 750 g masa ještě nemáme v oku) a bylo to.

  3. To se fakt nedá číst, aniž by si jeden neposlintal klávesnici. To složení s tím jehněčím je famózní… :-)

  4. Jako od babičky:-) Inspirovali jste mě, mám na ně strašnou chuť a snad se k nim brzy taky dokopu :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *