Můj (další) Python kurz

Toto je doteď snad můj nejdéle vznikající článek. No posuďte sami – začala jsem v březnu 2019 a prezentuji ho … v srpnu 2020 🙂 Holt některé věci jsou běh na dlouhou trať. Je náhodou zajímavé číst si zpětně jaké byly plány a jak to nakonec dopadlo, co se během procesu událo a tak podobně. Je náhodou super, že WP, ve kterém jsou tyto naše stránky tvořeny, umožňuje uložit koncept a hlavně že se po celou tu dobu tento koncept nikde nezatoulal.

24.3.2019

Tak abych to jen tak neodkládala, přihlásila jsem se na (po asi třech letech) další Python kurz. Mé předešlé zkušenosti na coursera naleznete v mém starším článku (a koukám, že to nejsou tři roky, ale již 6 let!!, není divu, že si již nic nepamatuji). Pro nynější kurz (Programming for Everybody – Getting Started with Python) jsem zvolila platformu edX, kterážto tento kurz, na rozdíl od coursera nabízí zadarmo (pokud nechcete certifikát, což nepotřebuji, ale v případě nutnosti se to dá zpětně doplatit). Jinak kurz jako takový vznikla na University of Michigan.

Výhodou je, že si člověk nemusí až tak nutně Python instalovat, ale vše lze zkoušet v prohlížeči. Jede se podle této „knihy“. Na psaní kódu doporučují mimo jiné také textový editor Atom („textový editor pro 21. století“).

05/2019

K mému překvapení kurz skončil snad rychleji než začal. Aby prý totiž udrželi zájem a elán posluchačů, rozdělili kurz vlastně na dva. A teprve v tom druhém to začalo být zajímavé – Python Data Structure.

12.6.19

Zrovna, když už to konečně začalo být zajímavé a člověk si říkal, co všechno ten Python neumí, vypršela mi platnost „audit“ módu a už se do kurzu nedostanu. Pech. Nějak pro samé svátky a návštěvy šlo toto do pozadí. No což, tak se alespoň dostávám ke svému opravdu zaplacenému kurzu – na Udemy Complete Python Bootcamp: Go from zero to hero. No neberte to za 10 USD 🙂 Tento je výrazně delší, než ten předchozí, tak uvidíme, jak rychle to projedu. To, co jsem nedávno odkoukala, tak to asi přeskočím. Nyní ale budu mít přístup i do testů, takže konečně to vše pořádně vyzkouším.

Druhý kurz, který jsem si v akci (podle kamaráda nemá cenu kurzy jindy než „v akci“ kupovat, že mají akce každou chvíli) koupila ještě druhý, na který jsem zvědavá, ale předtím musím dodělat ten výše uvedený základní, Python for Financial Analysis and Algorithmic Trading.

28.6.19

Věřili byste tomu, že na to nemám vůbec čas? Ve „volném“ čase dělám fotky, blog a věci do práce, plus věci spojené se stěhováním (i když teď jsme v takovém mrtvém období, kdy vlastně jen čekáme, až se budeme moct jít odhlásit, což jde nejdříve měsíc před stěhováním, a pak to zase začne).

19.11.19

Tento odstavec by mohl znít úplně stejně, jako ten výše uvedený, jen bych do toho přidala ještě stěhování, Eliščinu školu a kolotoč kolem toho + domácí úkoly a přípravy na Vánoce. Navíc jsem zjistila, že abych mohla udělat testy, které v rámci kurzu jsou, budu si muset zase něco dalšího instalovat. Nejenže zmiňují Anacondu, ale ještě používají Jupiter Notebook. Asi uplatím Vláďu, ať mi to udělá. Já ještě jakž takže mám motivaci se učit Python, ale ne tyhle věci okolo, než to vlastně člověk může vůbec začít používat.

22.11.2109

Tak jsem se musela vrátit na začátek kurzu, abych zjistila, cože to používají za prostředí a konečně jsem tomu snad trochu porozuměla (Jupiter Notebook).

11.5.2020

Takže mám za sebou HTML/CSS/JS kurz of Green Fox Academy a zase mě to chytlo, takže se vracím k mému „Complete Python Bootcamp: Go from zero to hero“ kurzu na Udemy. A ne, nemám ho ještě hotový, nejsem ani v půlce. Zato už mám snad nainstalováno vše potřebné, i když koukám, že zrovna na jiném počítači, než na kterém to momentálně chci otestovat.

Náhodou má ta delší přestávka jednu výhodu – v kurzu, který jsem právě absolvovala (Green Fox Academy) jsme měli i lekci na GitHub. A právě tam jsou uloženy všechny Jupiter Notebook k „aktuálnímu“ kurzu na Udemy. Nyní již tedy alespoň tuším kam a jak v GitHub kliknout.

1.6.2020

Ne, nezanevřela jsem na Python. Jen jsem se v rámci mé přihlášky na Digitální akademii (Data) vrhla ještě na kurz o Tableau (zobrazení dat) a MySQL (databáze). Ale po pár úvodních hodinách, abych věděla, o čem to je, se vracím k dodělání Pythona.

11.8.2020

Jak to s mojí přihláškou na Digitální akademii dopadlo, se můžete dočíst zde.

Myslím, že je pro tentokrát načase tento příspěvek ukončit a případně pokračovat někde jinde 🙂

Šikovné odkazy

Poznámka na okraj: Development Environments are a personal choise highly dependent on personal preference - takže s každým novým kurzem zkouším něco nového (abych pracovala v tom stejném, v čem je kurz veden) a je to pěkný madlajz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *