Tenerife – Siam park

pondělí 26.9.2011
Po nedělní návštěvě Loro parku němělo smysl odkládat návštěvu jeho Siam(ského) dvojčete. Siam park ale není již o zvířátkách jako takových, ale je spíše o tom, jak moc zvířátkojidně si člověk dokáže užít různé vodní atrakce. Vítejte ve vodním zábavném parku, který o sobě tvrdí, že je nejvelkolepějším vodním zábavním parkem v Evropě. Těžko říct, zkušeností moc nemám, ale jisto jistě bych návštěvu Siam parku hodnotil jako to nejlepší, co jsme během dovolené podnikli 🙂
Jelikož předešlý den nebylo úplně teplo, tak jsme si naplánovali, že do parku vyrazíme až tak v poledne, aby se stihl vzduh trošku nahřát a nám nebylo zbytečně zima na všech těch vodních atrakcích. Tudíž jsme si přispali a po snídani ještě na hoďku zajeli k moři si zaplavat. Moře bylo parádní, žel mělo nepřijemnou tečku pro jednoho z turistů, který se nejspíše utopil 🙁 Co se stalo nevíme, ale poté, co ho vytáhli z vody, tak ho oživovali asi 10 minut, než přijela záchranka a i ti pokřačovali v oživování celou dobu, než jsme odešli. Takže těžko říct, ale moc šancí bych mu nedával 🙁 Poté jsme už vyrazili směr Siam park, který byl tak 10 minut autem od našeho apartmánu.
V Siam parku je vše směřováno k tomu, aby si každý našel své. Atrakce jsou rozlišeny dle stupně náročnosti, i když by asi bylo lépe napsat dle stupně „hnusnosti“, aneb jak moc to zamává s vaší psychikou a žaludkem. Rozlišují se stupně zelená, žlutá a červená, kdy zelená je naprostosto poklidná záležitost a naopak u červené už může stát hodně psychického úsilí se postavit jen na její start.
Po vstupu do parku jsme se převlékli do plavek, napatlali se opalovacím krémem, který o sobě tvrdil, že je vodě odolný, zamkli jsme věci do skříňky a vyrazili jsme na naši první atrakci. Upřímně uznávám, že všechny ty tobogány kolem mě mi moc dobře nedělaly a pohled na místní TOP atrakci „Tower of Power“ ve mě vyvolával pocit sevřenosti. Přeci jen vzpomínky na Europa Park a jejich atrakci „Silver Star“ jsou stále velmi živé … [o této akci snad někdy jindy v jiném článku]. Naopak Míša se už této věže nemohla dočkat, ale podařilo se mi ji přesvedčit, že to chce začít něčím poklidnějším. Tudíž vyrážíme na Naga Racer. Zde bych si dovolil malou vložku. V následujících řádcích budu popisovat různé atrakce a některé z nich se dají zkouknout přímo na stránkách Siam parku. Bohužel se videa nedají odkazovat přímo, tak si otevřte v jiném okně či prohlížeči následující odkaz http://www.siampark.net/en/Atracciones.aspx a pro lepší představu si vždy najděte fotky či video popisované atrakce [klikněte na atrakci, zobrazí se vám její popis a tam klikněte na obrázek foťáku pro fotky, nebo video kamerky pro video].
Takže Naga Racer je dlouhá skluzavka, kdy se řítíte na plastové podložce hlavou dolu. http://www.youtube.com/watch?v=ClWtxBFg2xY&feature=related Atrakce je hodnocená jako žlutá a byla to super švanda. Posilněni prvním zážítkem bereme dvojsedák a vyrážíme na Jungle Snake. Tato atrakce je také žlutá a je tvořena 4 různými tobogány. Tři se dají jet sólo nebo ve dvojci, jeden je jen pro jednotlivce. My si jeden vybíráme a hurá dolů. Super zážitek! Chvílemi jedete v úplné tmě, chvíli v alá laser show, háže to s váma na všechny strany a nakonec skončíte ve vyhřátém bazénku 🙂 Já jsem nadšený, zato Míša začíná pochybovat, zda Tower of Power je vlastně dobrý nápad 🙂 Její slabou chvilku využívám a už jdeme s dvojsedákem na další ze Snake tobogánu. Tentokrát je to trošku poklidnější a Míše se opět vrací její původní elán a přemlouvá mě, že jdeme na věž. Nechce se mi, ale co bych pro ni neudělal. Stoupáme nahoru a tam fronta. Konečně začínám rozumnět tomu, co znamenaly cedulky 60 minut, 30 minut … co jsme míjeli cestou nahoru. Naše fronta začíná před cedulkou 20 minut a to se nám čekat nechce.
Čekání na atrakce je asi jedinou slabinou celého parku. Na nejvíce žádané atrakce se musí čekat a to jsme tam byli mimo sezonu. Dokážu si představit, že v sezoně se čeká klidně i hodinu na zážitek, který trvá pár vteřin. Na drunou stranu si návštěvník může koupit za 15 euro předbíhací kartu, která ho opravňuje předbíhat po dobu jedné hodiny. Ale opět už to vidím, jak i na předbíhání je fronta dlouhá jak sviň 🙂 Čekání má ještě jednu nepříjemnou stránku a to, že se musí skoro pořád stát na sluníčku. Sem tam je slunečník, ale podle mě jich je fakt málo. No alespoň se člověk hezky spálí a někdo třeba i opálí 🙂 My jsme byli tak nějak mezi. Holt vodě odolný krém zas tak odolný nebyl a večer nás sem tam něco i pálilo.
No nic. Scházíme z věže a já navrhuju Vulcano. Na Vulcanu se jezdí na čtyřsedáku a bohužel i tady je fronta. Než se dostaneme na řadu, tak uplyne tak 10 minut. Ale zážitek opět super. Míša tedy moc happy nebyla, jelikož celou dobu jela zádami napřed, ale i to jsem si později zkusil a také to bylo parádní. Vyrážíme na Mai Thai River a cestou si znova sjíždíme Naga Racer a já stihnu jedno pokropení v The Lost City. Osvěžující. Řeka je klasifikována jako zelená atrakce a je to vážně hodně pokojné. Dá se říct, že hóóódně dlouhou dobu jen sedíte v sedáku a necháváte se unášet vodním proudem. Z mého pohledu to bylo až moc dlouhé, ale na konci vás vytáhnou alá eskalátorem na kopeček a pustí dolu, kdy cestou projíždíte tubusem, co vede na dně bazénku, ve kterém jsou žraloci a jiné rybičky. Celkově ale tuhle atrakci hodnotím jako nejslabší. A jelikož se do nás začíná pouštět hlad, tak nezbývá, než jít odzkoušet dvě červené atrakce, které by plnému břísku třeba nemusely udělat úplně nejlépe. Takže vyrážíme opět na věž. Opět fronta a opět čekaní. Tentokrát to bylo mezi 20-30 minutami a bylo to hodně náročné 🙂 První třetinu času jsem jen naznačoval, že to není uplně dobrý nápad tam lozit, v druhé třetině čekání jsem škemral, ať to můžu zabalit, což mi nebylo dovoleno a v poslední třetině času škemrala Míša, ať to zabalíme, ale to už jsem zase nedovolil já 🙂 Celou dobu, co tam čekáte, tak vám na videu ukazují, jak máte mít složené ruce a skřížené nohy, že nemáte být těhotní a se slabým srdcem, nemáte zvedat hlavu a ruce, jelikož byste si je mohli urazit a podobně. Když na vás dojde řada, tak to všechno musíte zopakovat před „obsluhou“ atrakce, lehnete si do skluzavky a čekáte, až vás druhý hlídač vyšoupne ven. A pak … pak už se jen řítíte několik metrů skoro kolmo dolů a něž se stačíte vzpamatovat svištíte tubusem pod žraloky a přistáváte v cílovém bazénku. Celé to trvá tak 5 až 7 vteřin. A co víc, je to těžce v pohodě! Žádné hnusné pocity jako na horské dráze, prostě pohodka 🙂 Až jsem se skoro cítil zklamený 🙂 Navíc se mi nějak nedařilo mít otevřené oči, jelikož do nich hrozně stříkala voda. Skoro se mi chce napsat, že těch 20 minut čekání za to ani nestálo 🙂
Posilněni naším výkonem vyrážíme na druhou červenou atrakci, kterou je The Dragon, nebo-li drak. Na tuto atrakci už jsme před tím několikrát koukali, jak se lidé vyřítí do brutálního tryhtýře, z kterého pak vyjednou ven. Bylo jasné, že vjezd do trychtýře bude nejhorší, jelikož tam byl fakt velký skok. Míša se naopak nejvíc obávala jízdy v trychtýři, aby nás to nevyklopilo. Na rozuzlení jsme si opět museli nejakých 15 minut počkat a ukázalo se, že jsem měl pravdu 🙂 Jelikož se opět jelo na čtyř sedáku, tak hrozilo, že ten skok pojede jeden z nás pozadu. Tentokrát jsem si to vyžral já, ale nebylo to tak hrozné, jak jsem se obával. Takže suma sumárum zase vynikající atrakce!
Po drakovi jsem vyrazili obhlédnout místní občerstvení, které se nacházalo vedle umělé pláže Siam Beach. Na této pláži můžete jen tak ležet a chytat bronz, nebo se jít smočit do přilehlého bazénu. Tento bazén zároveň ústí do Wave Palace, kde čas od času vyprodukují přívalovou tsunami vlnu. Ale nezkoušeli jsme.
S plným břískem jsme si střihli zbylé dvě atrakce na Jungle Snake, tentokrát na sólo sedácích a jelikož lidí už ubývalo, tak jsme si sjeli několik toboganů znova. Následoval přesun na Mekong Rapids, což byla poslední žlutá atrakce, která nám chyběla. Opět se jelo na čtyř sedáku, i když byl jiný, než ty předchozí. Sjezdík to byl parádní a nazávěr byly takové dva skoky, které nás trošku rozhodily, což vyústilo v zajímavý dojezd do bazénu, kdy jsme celý sedák obrátili hlavou dolu. Dozorující hlídač z nás byl krapet vystreslý 🙂 Naše působení v parku jsme zakončili opětovnou návštěvou Vulcano atrakce a Naga Racer. Pak už jsme se přesunuli domů, ospršili jsme se a vyrazili na večeři do Adeje [více viz naše dovolenkářské večeře].

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *