Grissini – italské tyčky

Na pohled jednoduchý recept, návštěva pomalu za dveřmi, … proč nevyzkoušet? Grissini jsem dělala podle receptu Pana Cuketky a dle italských kamarádů se povedly.
Podrobný recept je na výše uvedených stránkách. Ale ať to tu je vše, ve zkratce:
Suroviny – 1.den
  • 270 g hladké pšeničné mouky
  • 180 g vody
  • 1 g instantních kvasnic
Postup – 1.den
Nejlépe večer, vše uvedené smíchat. Těsto bude dost lepivé. Zakrýt fólií a nechat přes noc v lednici.
Suroviny – 2.den
  • 450 g těsta z předešlého dne
  • 280 g hladké pšeničné mouky
  • 180 g vody (vlažná až teplá)
  • 10 g soli
  • 3 g instantních kvasnic
  • 15 g olivového oleje
  • lžička medu
Suroviny druhého dne.

Postup – 2.den
Do mísy dát vodu a do ní vyklopit těsto z předešlého dne. Krátce promíchat (tohle tedy nevím, jak myslel, já prostě honila kouli těsta vařečkou ve vodě, o nějakém smíchání nemohla být řeč). Přidat zbylé ingredience a hníst (s robotem to jde suprově). Nechat nakynout. Poté na pomoučené ploše vyválet na 1cm tlustý plát a nařezat na proužky. Ty pak lehce stočit a dát na plech vyložený pečícím papírem. Jestli jsem to dobře pochopila, tak v originálním receptu vyjde toto množství na jeden plech. Já měla čtyři. Na plechu nechat ještě trochu nakynout.
Péct na 170°C cca 25 minut (zkrátka pomalu) než zezlátnou. Je dobré, když se povedou všude stejně tlusté.
Hotové grissini. Jak je vidět, nechtěly se mi vejít na plech, tak jsem je musela trošku ohnout.

2 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.