Na pohled jednoduchý recept, návštěva pomalu za dveřmi, … proč nevyzkoušet? Grissini jsem dělala podle receptu Pana Cuketky a dle italských kamarádů se povedly.
Podrobný recept je na výše uvedených stránkách. Ale ať to tu je vše, ve zkratce:
Suroviny – 1.den
- 270 g hladké pšeničné mouky
- 180 g vody
- 1 g instantních kvasnic
Postup – 1.den
Nejlépe večer, vše uvedené smíchat. Těsto bude dost lepivé. Zakrýt fólií a nechat přes noc v lednici.
Suroviny – 2.den
- 450 g těsta z předešlého dne
- 280 g hladké pšeničné mouky
- 180 g vody (vlažná až teplá)
- 10 g soli
- 3 g instantních kvasnic
- 15 g olivového oleje
- lžička medu
Suroviny druhého dne.
Postup – 2.den
Do mísy dát vodu a do ní vyklopit těsto z předešlého dne. Krátce promíchat (tohle tedy nevím, jak myslel, já prostě honila kouli těsta vařečkou ve vodě, o nějakém smíchání nemohla být řeč). Přidat zbylé ingredience a hníst (s robotem to jde suprově). Nechat nakynout. Poté na pomoučené ploše vyválet na 1cm tlustý plát a nařezat na proužky. Ty pak lehce stočit a dát na plech vyložený pečícím papírem. Jestli jsem to dobře pochopila, tak v originálním receptu vyjde toto množství na jeden plech. Já měla čtyři. Na plechu nechat ještě trochu nakynout.
Péct na 170°C cca 25 minut (zkrátka pomalu) než zezlátnou. Je dobré, když se povedou všude stejně tlusté.
![](http://umarku.cz/wp-content/uploads/2d0134ee4d_93679807_o2.jpg)
Hotové grissini. Jak je vidět, nechtěly se mi vejít na plech, tak jsem je musela trošku ohnout.
– jak je tam droždí, tak s tím moc nekamarádím![:-( :-(](http://bs.jxs.cz/ublog/emoticons/sad.gif)
Ale tyhle jsou instantní
S tím se nedá nic zkazit ![:-) :-)](http://bs.jxs.cz/ublog/emoticons/smile.gif)