Online výuka

19.3.2020

Vzhledem k tomu, že nám před týdnem zavřeli školu, s Eli se učíme doma. Nebo spíš, Eli se učí a já se snažím jí držet na zadku u stolu. Většinou se nám domácí úkoly (dostáváme online) táhnou celým dnem, ale čistý čas učení má Eli „jen“ kolem 2-3 h.Od zítřka (pátek 19.3.) má Eli online výuku. Je v tom „započítaná“ i UčíTelka na ČT 2, kdy od 9 ráno mají prvňáčci půl hodiny s televizní paní učitelkou.

Pokračování

Abychom si výuku zpestřili, vytáhla jsem po dlouhé době LOGICO kartičky. A protože ty, které máme, jsou jen pro děti do cca pěti let (LOGICO PRIMO), poohlížím se po verzi pro starší děti LOGICO PICCOLO. Zároveň mě zaujal systém MINI LÜK. Což je systém, který používali i u Eli ve školce v Curychu. A ejhle, týden na to ho dostali doporučený od školy.

Němčina

Různé

  • Plánovací kalendáře – Myslím, že na tento jsem koukala již loni či předloni a pořád se mi moc líbí. Ale myslím si, že po prvotním nadšení by upadl v zapomnění. S Eli jsme zkoušely papírový, kreslily jsme smilíky, ale časem to přestalo bavit všechny.
  • Roly’s coding game
  • doma teď hodně hrajeme „kostičky“ (vydavatelství Amos), takové mini scrabble. A pro rychlou kontrolu využíváme online scrabble slovník. Máme nejen verzi v češtině (malé i velké kostky), ale i v angličtině a němčině, takže můžeme trénovat dle libosti. Pak si musíme více či méně vznikající tvary kontrolovat ve slovníku 🙂
  • Nakladatelství Meander si připravilo tematické balíčky knih pro jednotlivé věkové a studijní skupiny.
  • Forbes – jak nezešílet ze zavřené školy – odkazy na různé výukové stránky a aplikace

1 komentář

  1. Pro mne to je mazec, nejsem online člověk, spousta věcí mne opravdu ze srdce nebaví a jestli se má výuka do budoucna více přesunout online, budu si muset najít něco jiného 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *