Teploměry

Maty má rýmu … a k tomu teplotu … jak ji měříme? Rukou a kontrolou barvy :/. Náš jediný, stejnak ne moc funkční teploměr, nemůžeme najít. Máme Microlife NC 100 a v žebříčku teploměrů https://www.sutffio.cz/bezdotykove-teplomery/… se umístil na 3. místě … a podle mě je na nic. Naše další dotykové teploměry s různými náhražkami rtuti jsou k ničemu. Tak koukám, co je nového na trhu. Lákal by mě teploměr, který měří teplotu v uchu, ale laikovi se prý nikdy nepodaří použít ho správně. Fakt nechápu, že v dnešní moderní době je takový problém sehnat něco rozumného, co bude teplotu přesně měřit.

Ten náš stávající bezkontakt má, stejně jako většina těchto teploměrů, zvukový alarm, který „mnoho lidí určitě ocení alarm, který upozorní v případě naměření vysoké teploty.“ … jako fakt? Já jsem většinou ráda, když to díte v těch horečkách konečně usne a pak si ho vzbudím tím pípáním hned u hlavy, nepochopím. Stejně tohle vždy měří někdo někomu, takže se přímo kouká na displej, který navíc často vysokou teplotu podsvítí, takže na co to hlasité. Stejně tak nepochopím, že některé teploměry nemají podsvícený displej – stejná situace – jdu v noci měřit a .. musím si na to rozsvítit, nebo rychle běžet na chodbu si výsledek přečíst. Jinak toho hlasitého pípání u Microlife si všimli i hodnotitelé a uvádějí to jako mínus.

Zpět k Test 2020. Jako vítěz vychází Cemio Metric 308 Smart a není asi jiná možnost, než jim věřit. Ten náš poslední bezdotykáč jsme koupili v lékárně a celých 7 let na něj nadávám. Koukla jsem i na dTest, ale tam jsou poslední výsledky z roku 2008, takže nic. Koukám ještě na hodnocení toho našeho Microlife a „uloží zpětně až 30 měření.“ – další funkce nanic. Bez manuálu bych to nedohledala. I vlastní spuštění není zas tak intuitivní, na to že to má pouze dvě tlačítka. Ještě k testu na dTest a jejich hodnocení: „Praktické měření 35 %, přesnost měření 25 %, obsluha 40 %, zdravotní nezávadnost 0 %“. Já tedy nevím, jak vy, ale pro mě je přesnost měření dost zásadní!

V rámci brouzdání po internetu jsem pak ještě objevila návod, jak jednoduše sklepat galiový teploměr, protože ten doma sice máme, ale už páre let nepoužíváme, protože se zatím nikomu nepodařilo ho sklepat 😀

Nakonec jsem tedy objednala Cemio přes Pilulka.cz, kde jsem na něj díky Portu měla 300 Kč slevu. Do druhého dne jsme ho měli doma. A prvotní použití spokojenost – opakovaná měření měřila +-0,1°C stejně. Tak uvidíme až bude krize.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *