Analytické nástroje Word Pressu 2

4.2.2022

Ti, kdo to tu trochu sledují, vědí, že čas od času dostanu chuť vědět, jak to s návštěvností stránek je, zda si to tu píši jen pro sebe, nebo to čte i někdo ze širší rodiny (podle komentářů u článků vím, že to sem tam někdo čte :-)), nebo jestli to čte i někdo další. Prvně jsem to zkoušela (již!) před 3 lety (Analytické nástroje Word Pressu). Ten čas tak letí! Jak se v článku zmiňuji, že mi od Google analytics chodí ty analýzy na jedno konkrétní album na rajčeti, tak ty mi chodí pořád.

Také si tam stěžuji, že nevím, kde sehnat onen tracking tag, … tak to již teď vím – právě v Google Analytics (dále již jen GA) profilu u konkrétní stránky, kterou chci trekovat (sledovat). Dále jsem si stěžovala, že je GA je přespříliš složité. Na to jsem našla super návod zde. A ani to pro základní nastavení nemusím nijak sáhodlouze číst celé, stačí 1. kapitola Setting Up a je to. Následně si ve WP nastavím pomocí MonsterInsights plugin ten trekovací tag a hotovo. Na další kapitoly je teď čas, chvíli to potrvá, než se načtou nějaké pohyby na blogu.

Cíl číslo 2 – upravit sledování foto alb na rajčeti, aby to trekovalo celé naše rajče a ne jen jedno konkrétní album. Že by stačilo jít do „Property Settings“ a umazat konec adresy? Uvidíme.

1 komentář

  1. Jasně, že čteme – protože potřebujeme občas některé věci přežvýkat – trpělivost na Settin Up nemám 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *