Nový poskytovatel webhostingu

Někdy během jara (2022), když jsem si připravovala fotopodklady pro můj fíkový experiment (množení fíku z řízků) za mnou Vláďa přišel, že se blížíme našemu 1 GB limitu na serveru, kde máme blog. Po zkoumání, jak je to možné, jsme zjistili, že některé starší fotky jsme nezmenšili tolik, kolik jsme měli, a navíc WordPress sám od sebe drží každou fotku ve třech kopiích různého rozlišení, takže každá fotka o velikosti třeba 150 kB zabere hnedle dvojnásobek. A navíc jsou to už 4 roky, co máme tenhle blog!
Nabízela se možnost navýšit stávající uložiště, ale to se nám cenově moc nechtělo.

Takže jsem se začali poohlížet po novém. No a znáte to – nejlépe pracuje člověk pod tlakem – vzhledem k tomu, že se nám během 14 dnů mělo předplatné obnovit, rozhodování bylo rychlé. Vláďa vybral active24 a zařídil veškerý přechod a převod dat. A vše funguje!

Teď máme neomezený úložný prostor (samozřejmě s nějakými podmínkami) a cenově to není o nic horší.
Takže teď mohu pomalu začít dopisovat vše, co jsem poslední měsíc odkládala na dobu „až bude místo i na fotky“. A do toho doháním fotky na Rajče za poslední 3 měsíce.

A co se mi nestalo – zapomněla jsem svoje přihlašovací údaje, tak musím používat Vláďovy (ještě že jsem mu je před migrací změnila na něco zapamatovatelného 🙂 ).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *