Tak konečně se dostávám k „zadání“ naší ankety. V průběhu loňska jste si na tomto blogu mohli přečíst naše postřehy z různých restaurací různých koutů Prahy či celé republiky. A na tomto místě by naopak nás zajímalo, který kulinářský zážitek se vám v roce 2009 nejvíce vryl do paměti. A nebojte se rozepsat! Ať máme nějaké tipy!
Tak když já vyberu, co mě za loňský rok, kde zaujalo, tak toho bude trochu víc, protože jen jednu dobrůtku nelze vybrat. Rozhodně to byly špekové knedlíky a kančí guláš ve Staročeské krčmě, dále preclíky s máslem na Norimberských vánočních trzích, biftek U Bílé krávy, jemný bylinkový krém U Bílého lva a vepřová filátka na bylinkách v listovém větrníku v Ballon Restaurant. A když zabrousím do sláďur, tak nedám dopustit na babiččin narozeninový dort, ten ovšem vy asi neochutnáte, potom palačinky v Café Faux pas (i když ty borůvky se jim minule moc nepovedly) a největší čokoládovou bombu – čokoládový dort v kavárně na Andělu (buď nahoře u kina, nebo dole na rohu u bankomatu České spořitelny).
Pro mě rozhodně nejlepší gurmetský zážitek byla degustační večeře v hotelu Jalta prezentovaná šéfkuchařem restaurace Como Pavlem Menclem a jeho souputníkem sommelierem, jehož jméno si nemohu nějak vybavit. Pochopitelně zážitek umocnila i vynikající společnost (Ninuška, Jana, Ríša, Míša a Vláďa).