Batoh na každodenní nošení

Takže ten batoh, který jsem si koupila na výstavě stanů 2020 (Salewa Alp Trainer 30, recenze zde) stojí za prd. To byla poslední šance, kterou jsem dala prohnutým zádům u batohu. Nikdy víc. Batoh se na zádech blimbá, nesedí, … a to volné víko také nesplnilo mé představy. Takže poté, co jsem ho měla párkrát na sobě, se jen válí ve skříni a nosím stále ten svůj předchozí, který je již slušně roztrhaný. Na té samé výstavě si Vláďa koupil dva batohy od české značky Boll a je s nimi nadmíru spokojený. Tak jsem si ho nedávno vyzkoušela, jak malou, tak větší, verzi a je super. Takže jsem si ten větší (20-24 l) objednala přes Alzu, ale pokukuji ještě po něčem trochu větším. Mají ještě verzi 25-30 l (Boll Raven), tak si ho musím někde vyzkoušet.

Minule jsem měla ještě vyhlídnuté:

  • Deuter Trans Alpine 30 (verze 2019), což je hodně podobné mému hodně starému, suprovému, batohu Salomon Sky 21. Tenhle je vlastně pořád ve hře. Ale už se nedá de facto sehnat.
  • Mammut Lithium Crest S – teď, když na něj zpětně koukám, přijde mi úzký, což se na některé outdoor aktivity hodí, ale na běžné nošení to je na nic. Obdobně byl řešený ten můj Crossroad NOMAD 28 a otrava byla, že pokud jsem se chtěla dostat pro něco, co bylo naspod, musela jsem většinou polovinu batohu vyndat.
  • Boll Raven 25-30 – nově v hledáčku. Je to větší verze toho, který teď s Vláďou máme.
  • Boll Trail Head 32 – obdoba batohu Raven, musela bych ho vidět, abych je mohla porovnat.
  • Deuter Trans Alpine 28 SL – dámská verze. Ta 30 l verze mi přijde lepší. Tohle je navíc nový model a samozřejmě se mi ten starý líbí víc.
  • Loap Montasio 32 – na tomhle je pěkné, že má přístup dovnitř nejen přes víko, ale také přes zip, díky kterému je přístupný skoro celý obsah. Co mě ale u mého Salewa batohu, který měl právě spodní vchod na zip vadilo, že jak jsem pak batoh napěchovala, trošku jsem se bála, aby to v zipu nepovolilo.

Takže se mi podařilo si zarezervovat tři batohy na prodejně 4camping (protože letošní Výstava stanů je jen o stanech a nikoli již o přidružené výbavě pro sport a volný čas, jako tomu bylo v letech minulých) a vyzkoušela jsem si Boll Trail Head 32 (měl divný materiál a na můj vkus moc „teplý“ materiál na zádech), Loap Monatsio 32 (ale měl prohnutá záda, což z fotek nebylo vidět), takže to nakonec vyhrál Boll Raven 25-30 l. A je super! Už jsem si ho zabydlela. Jela jsem zrovna do bazénu, tak jsem potřebovala vzít více věcí … a obávám se, že budu líná přendavat si pořád věci mezi menší a větší verzí 🙂 Jinak na jiné pobočce 4camping se mi pán snažil vnutit nějakou rakouskou značku. Tento batoh byl ještě snad o 2 tis. dražší, než co jsem si nakonec koupila. Že prý materiálově to je úplně jinde, než Boll, že je pěkně úzký, takže na feratách nikde nepřekáží a hlavně, má i dámskou verzi. Že prý unisex nebrat, že to nesedí. No asi úplně neodhadl, na co to vlastně chci. Ten můj batoh, jak mu nemohu přijít na jméno, byl také dámská verze a stál zaprd. Boll dělá unisex batohy a i ta 35 mi sedí dobře, co jsem zatím zkusila. Takže tak. Holt každého formují jeho zkušenosti 🙂

A dokonce se mi i ozval někdo na ten starý nenošený batoh, tak jsem ho za poloviční cenu poslala přes Zásilkovnu na Slovensko. A Zásilkovna na posílání zásilek vyjde fakt dobře. Takže pokud nemusíte použít českou poštu, Zásilkovnou doporučuji. Jak cenově, tak rychlostí – bylo to do druhého dne na místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *